Ενώ τα crunches δυναμώνουν τους κοιλιακούς σου, δυστυχώς δεν κάνουν αυτό το έξτρα λιπάκι, που πετάει γύρω από τη μέση (αν φοράς χαμηλοκάβαλα τζιν ίσως να το έχεις προσέξει), να φύγει. Για να δεις το λίπος να φεύγει, σου αρέσει δεν σου αρέσει αυτό που θα σου πω, θα πρέπει να εντάξεις στην fit ρουτίνα σου την αερόβια άσκηση ή διαφορετικά τον θερμιδοκτόνο. Και όχι μία οποιαδήποτε αερόβια γυμναστική. Είναι σημαντικό να κάνεις focus σε διαλειμματική προπόνηση. Διότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η εναλλαγή μεταξύ μετρίων και γρήγορων εκρηκτικών ασκήσεων.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity, αποκάλυψε πως όταν συνέκρινε γυναίκες που έκαναν ποδήλατο για 40 λεπτά με σταθερό ρυθμό με γυναίκες που έκαναν ποδήλατο για 20 λεπτά, αλλά με εναλλαγή ανάμεσα σε 8 δευτερόλεπτα sprints και 12 δευτερόλεπτα χαμηλή ένταση ποδηλασία, αυτό που βρήκαν ήταν οι δεύτερες έχασαν περισσότερο λίπος μετά από 15 εβδομάδες.

Η κυκλική προπόνηση μπορεί να γίνει σε κάθε μορφή δραστηριότητας. Μερικοί εύκολοι τρόποι για να την εντάξεις στη ζωή σου είναι:

1. Βάσε εικονικούς στόχους: Τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο με ένα σταθερό ρυθμό και μετά ξεκίνησε να σπριντάρεις μέχρι το τέλος του  τετραγώνου ή μέχρι μία στάση που βλέπεις και είναι στα 20 μέτρα. Μόλις φτάσεις το στόχος σου, πήγαινε πίσω στην κλασσική σου σταθερή ταχύτητα. Μόλις η αναπνοή σου επανέλθει και είσαι ok, κάνε το ίδιο.

2. Βάζε χρόνο: Δες το ρολόι σου και κάνε την άσκησή σου σταθερά για δύο λεπτά και μετά για ένα λεπτό δώσε τα όλα. Επανάλαβε αυτό το μοτίβο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

3. Βάζε μουσική: Φτιάξε ένα playlist, που να είναι πότε σε χαλαρό τέμπο και πότε να σε κάνει να θέλεις να κουνηθείς όσο δεν πάει. Επίσης βοηθά πολύ, η μουσική που επιλέγεις να σε φτιάχνει.