Αχ πόσο μου έχει λείψει το να είμαι μαθήτρια σε μία τάξη yoga. Να παίρνω ανάσες, να κλείνω τα μάτια, να απολαμβάνω τις στάλες του ιδρώτα που κυλούν στο στέρνο μου, να έχω το στόμα κλειστό και τα αυτιά μου να δέχονται σαν μελωδίες τις οδηγίες του δασκάλου. Είναι υπέροχο πράγμα να είσαι μαθητής. Θυμάμαι την πρώτη μου φορά. Πόδια να τρέμουν, καρδιά να χτυπά, να κοιτώ αριστερά και δεξιά για να σιγουρευτώ πως τα κάνω σωστά.

Παρακάτω συγκέντρωσα μερικές από τις πιο βασικές στάσεις της yoga, για σένα που βρίσκεσαι σε αυτό το υπέροχο στάδιο του αρχάριου και που κοιτάς αριστερά και δεξιά. Παρακολουθώντας τα βίντεο μπορείς να τις κάνεις και μόνη σου στο σπίτι, όποτε νιώθεις την ανάγκη. 

Στάση του Βουνού

Οφέλη:  Μακραίνει τη σπονδυλική στήλη και μας κάνει να στεκόμαστε καλύτερα και πιο σωστά. Επίσης τονώνεις τους γλουτιαίους μύες και έχει αντιγηραντική επίδραση στα πόδια, στα πέλματα και στη ράχη.

H στάση του δέντρου

Οφέλη:Δυναμώνει τους μύες των ποδιών. Δίνει ευλυγισία στα ισχία και στους ώμους. Λεπταίνει τα πόδια. Διορθώνει τη στάση του σώματος. Βελτιώνει την αίσθηση της ισορροπίας. Ενεργοποιεί, αλλά και ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Ενισχύει την ικανότητα της αυτοσυγκέντρωσης.

Στάση της Γάτας – Αγελάδα

Οφέλη: Δίνει κινητικότητα στη σπονδυλική στήλη και στη λεκάνη. Ανακουφίζει τους πόνους της ράχης και του αυχένα. Ανακουφίζει από τις κράμπες κατά την περίοδο. Εξομαλύνει το άστατο έμμηνο κύκλο.

Low Lunge

Οφέλη: Απελευθερώνει την ένταση από τα ισχία. Μακραίνει  τον τετρακέφαλο και κάνει ένα ωραίο στρετς στους οπίσθιους μηριαίους και στη βουβωνική χώρα. Ενδυναμώνει τα γόνατα. Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση.

Τρίγωνο

Οφέλη: Δυναμώνει τους οπίσθιους μηριαίους και τους γαστροκνήμιους μύες και τους γλουτιαίους μύες. Λεπταίνει τη μέση και βελτιώνει την ευκαμψία της σπονδυλικής στήλης. Διορθώνει την ευθυγράμμιση των ώμων, ανακουφίζει από πόνους της πλάτης και διευρύνει τον θώρακα. Κάτι υπέροχο ακόμα που κάνει είναι να διώχνει την κατάθλιψη.