Πολλές φορές έχουμε γράψει για τα υπέροχα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν το τρως τα λαχανικά σου. Από το ότι θα διευκολύνεις την πέψη σου και θα κάνεις καλό στο νευρικό σου σύστημα, μέχρι να αποκτήσεις μυαλό 11 χρόνια νεότερο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μέρα με τη μέρα ανακαλύπτουμε, όπως αυτό: το να τρως αρκετά λαχανικά κάθε μέρα μπορεί να ρίξει τα επίπεδα του στρες.

Η έρευνα, που έβγαλε αυτό το συμπέρασμα, έγινε από το Πανεπιστήμιου του Σίδνεϊ και δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal Open. Συγκεκριμένα, έδειξε πως το να τρως τρεις με τέσσερις μερίδες λαχανικών, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες κατά 12%. Πρόσθεσε και δύο ή παραπάνω μερίδες φρούτων και θα δεις τα επίπεδα αυτά να μειώνονται κατά 14%.

Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο φανταστικά για τις γυναίκες: οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι γυναίκες που τρώνε τρεις με τέσσερις μερίδες λαχανικών κάθε μέρα μπορούν να μειώσουν το στρες του κατά 18% σε σύγκριση με αυτές που τρώνε μία μερίδα. Το να τρως φρούτα επίσης έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Προσθέτοντας δύο μερίδες φρούτων καθημερινά, οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα στρες κατά 16%. Και οι γυναίκες που έτρωγαν πέντε με εφτά μερίδες φρούτων και λαχανικών μπορούν να δουν αυτά τα επίπεδα να πέφτουν – κρατήσου – κατά 23%.

Ο υπεύθυνος για την έρευνα Binh Nguyen είπε πως “βρήκαμε ότι τα λαχανικά και τα φρούτα προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες και αυτό σημαίνει ότι εκείνες έχουν να επωφεληθούν περισσότερα από αυτά“.

Η έρευνα είχε 60.000 συμμετέχοντες! Οπότε καλό είναι να την πάρουμε στα σοβαρά.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @allysongesch