Τα φυτά είναι μία μαγεία. Δεν είναι ότι απλά προσφέρουν μία απλόχερη ομορφιά, είναι ότι έχουν και πάρα πολλά οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων να μαλακώνουν τους πονοκεφάλους, να φέρνουν ηρεμία και να μειώνουν το καθημερινό στρες. Αν είσαι άνθρωπος, που περνάει πολλές ώρες στο σπίτι του ή στο γραφείο του, καλό είναι να πάρεις για “συγκατοίκους” ή “συνεργάτες” μερικά φυτά, τα οποία θα καθαρίζουν το χώρο από τις τοξίνες (άρα θα αποφεύγεις τυχόν άσθμα, φλεγμονές, άγχη και στρες) και θα τα βλέπεις και θα σε κάνουν περισσότερο χαρούμενο. Αν βέβαια τώρα δεν νιώθεις και πάρα πολύ καλά ψυχολογικά, τότε να ξέρεις πως τα παρακάτω φυτά συνδυάζονται πάρα πολύ ωραία με συγκεκριμένους τύπους σωματικής άσκησης και με έναν ψυχολόγο.

Λεβάντα

Η λεβάντα μειώνει τα επίπεδα άγχους και στρες (δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως είναι ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο που σε βοηθά και να κοιμηθείς καλύτερα). Πέρα από την καταπληκτική μυρωδιά του, έχει αποδειχθεί πως σε ηρεμεί, ενώ ρίχνει τους παλμούς της καρδιάς και χαλαρώνει μέχρι και τα ανήσυχα μωρά.

Βασιλικός

Μα και μόνο που βλέπεις έναν βασιλικό και του χαϊδεύεις την όμορφη “αφάνα” του (στη Σύρο πήγα και αγκάλιασα έναν τεράστιο και κάποιοι με πέρασαν για τρελή, αλλά δεν πειράζει…προχωράμε), αμέσως νιώθεις τη διάθεσή σου να φτιάχνει. Όλα αυτά τα θετικά εφέ έρχονται από τη λιναλοόλη, μία ουσία που ευθύνεται για το υπέροχο άρωμα του.

Φτέρη της Βοστώνης

Καθαρίζει τον αέρα και αφαιρεί γύρω στις 1863 τοξίνες την ώρα. Με τόση καθαρή ατμόσφαιρα, έρχεται και ένα καθαρό και ήρεμο κεφάλι.

Ορχιδέες

Όσοι ασχολούνται με το Feng Shui λατρεύουν να χρησιμοποιούν ορχιδέες , γιατί αυξάνουν τη θετική ενέργεια σε ένα δωμάτιο. Είναι μία μικρή, προσιτή πολυτέλεια, ενώ επειδή ανθίζει όλο το χρόνο, μπορεί να σου φέρει χρώμα ακόμα και σε μία μουντή χειμερινή περίοδο.

Κόκκινη Δράκαινα

Αυτό το ανθεκτικό φυτό (άρα δεν σε αγχώνει, γιατί θέλει προσπάθεια για να μαραθεί) φέρνει χαλάρωση και καθαρίζει την ατμόσφαιρα, καθώς εξολοθρεύει τις τοξίνες στον αέρα. Με λιγότερα φορμαλδευγή, τριχλωροαιθυλένιο και ξυλόλιο στην ατμόσφαιρα, τα επίπεδα του άγχους και τους στρες αμέσως πέφτουν και επίσης η συγκέντρωσή σου βελτιώνεται.

Κύκας

Ακούει και στο όνομα Τσίκας και είναι ένα από τα φυτά που μειώνει το άγχος. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα, προσφέροντάς της υγρασία. Είναι πολύ εύκολο φυτό (δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα) και πολύ τσαχπίνικο θα έλεγα εγώ.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @ps.ny