Είμαι από τις γυναίκες που βάφουν μόνες τα νύχια τους τις περισσότερες φορές και όπως καταλαβαίνεις τις περισσότερες φορές όλο και κάτι θα μου ξεφύγει και το βερνίκι θα πάει και κάπου παραδίπλα από το νύχια ή θα βάψω λίγο και το γόνατό μου, όπου συνήθως ακουμπάει την παλάμη μου. Μέχρι τώρα αυτό που έκανα ήταν κάτι που κάνει ο περισσότερος κόσμος, δηλαδή έπαιρνα ένα βαμβάκι ή μία μπατονέτα και αφαιρούσα το βερνίκι απ’ όπου χρειαζόταν με ασετόν. Μέχρι που έπεσα πάνω σε μερικές συμβουλές που λένε για φυσικούς τρόπους να το κάνουμε αυτό, προκειμένου να μη βλάψουμε το δέρμα μας. Διότι το ασετόν μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα, ενώ ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο προϊόν αφαίρεσης μπορεί ακόμη και να αφήσει το δέρμα τόσο ξηρό ώστε να φαίνεται λευκό. Είναι επίσης πιθανό το ασετόν να έχει μέσα αλκοόλ, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή περαιτέρω αφυδάτωση του δέρματος.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι φυσικοί τρόποι;

Λάδι Καρύδας

Μα τι άλλο θα κάνει αυτό το λάδι καρύδας (κάνει και για το ξεφλούδισμα από το κάψιμο – μην το ξεχνάμε αυτό).

Λάδι βιταμίνης Ε

Μέχρι τώρα ξέραμε πως τα oil cleansers κάνουν για τα πάντα, όπως για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ  ή να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας. Ορισμένα έλαια κάνουν το ίδιο και με το βερνίκι νυχιών που έπεσε κατά λάθος πάνω στο δέρμα μας. Το λαδάκι βιταμίνης Ε είναι ένα από αυτά, αρκεί βεβαία να το βάλεις πάνω στην περιοχή που θέλεις και να κάνεις ένα ελαφρύ μασαζάκι.

Ζεστό νερό

Δεν έχεις λαδάκι; Ούτε λάδι καρύδας; Ρίξε ζεστό νερό. Αυτό να το κάνεις και όταν ξεφάβεις τα νύχια σου. Και μετά να βάζεις μία ενυδατική κρέμα ή λίγο λαδάκι στην επιδερμίδα σου, για να τη διατηρήσεις ενυδατωμένη.

Λεμόνι και ξύδι

Και τώρα θα φτιάξουμε μία ωραία σαλάτα. Αστειεύομαι. Απλά αν προτιμήσεις αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να επιμένεις, γιατί είναι ο πιο απαλός τρόπος να αφαιρέσεις το βερνίκι από το δέρμα.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @3ina