Όταν κάνεις πρακτική στη yoga ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις είναι να ανοίγεις διάπλατα τα δάχτυλα των ποδιών σου. Καθόμαστε όρθιοι, με όλο μας το σώμα ενεργοποιημένο (στάση του βουνού), ξεκολλάμε από το έδαφος τα δάχτυλα των ποδιών σηκώνοντάς τα, τα ανοίγουμε διάπλατα σαν βεντάλια και μετά ξεκινώντας από το μικρότερο δάχτυλο τα ακουμπάμε ένα ένα στο έδαφος. Στη συνέχεια σηκώνουμε τα μικρά δαχτυλάκια και τα κατεβάζουμε, μετά τα μεγάλα και τα κατεβάζουμε και μετά τα μεσαία και τα κατεβάζουμε. Όλο αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενδυναμώσουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας  και να έχουν καλύτερη επαφή με το έδαφος και κατά συνέπεια και ισορροπία.

Όμως δεν κάνουμε όλοι yoga και επίσης δεν μπορούμε όλοι να ανοίξουμε διάπλατα τα δάχτυλα των ποδιών μας. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς φοράνε πάρα πολλές ώρες τις ημέρας παπούτσια, τα δάχτυλα με το ζόρι ξεκολλάνε το ένα από το άλλο. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα όσο μεγαλώνουμε να υπάρχει μία κάποια παραμόρφωση εκεί κάτω, η οποία δεν σώζεται, ούτε κρύβεται με κανένα βερνίκι νυχιών. Τα δάχτυλα αρχίζουν και αποκτούν μία περίεργη καμπυλότητα και αισθάνεσαι συνεχώς τα πόδια κουρασμένα. Όλο αυτό σε συνδυασμό με τις διακοπές, που συνήθως περπατάμε πολύ μέσα στο νησί και σε μονοπάτια για να βρούμε την τέλεια παραλία, τα πόδια μας δεν ξεκουράζονται και πολύ. Γι αυτό θα σου πρότεινα να βρεις και να αγοράσεις ένα καταπληκτικό αξεσουάρ, που το φοράς μία κάποια ώρα μέσα στην ημέρα και ανοίγει τα δάχτυλα των ποδιών δυναμώνοντας τα. Το λένε “Yoga Toes“.

Όπως σου είπα, μπορείς να το φοράς όποτε θέλεις και όσο θέλεις. Μπορείς να το φορέσεις ακόμα και όταν κοιμάσαι. Γενικά δεν υπάρχει περιορισμός, αρκεί να νιώθεις άνετα. Με το καιρό θα δεις πως αυξάνεται η ελαστικότητα του πέλματός σου, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει και στην ενδυνάμωση του. Βελτιώνει επίσης τη στάση του σώματος, ευθυγραμμίζοντας τα δάχτυλα των ποδιών (αν την υπόλοιπη χρονιά φοράς άβολα παπούτσια πραγματικά είναι σωτήριο) και μειώνει τους πόνους που αισθανόμαστε στα πόδια αλλά και τον κίνδυνο για τραυματισμό. Μιλάμε για ένα τόσο δα θαύμα.

Αν το δοκιμάσετε περιμένω εντυπώσεις.