Με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας κάνουν να νομίζουμε ότι μένουμε σε κάποιο Ντουμπάι και την υγρασία να θυμίζει κάτι από κλίμα τροπικό μου κλίμα, δημιουργείται το τέλειο μικροκλίμα για να ανθίζουν σε καθημερινή βάση οι…μασχαλιές. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς (πραγματικά θέλω να το πιστέψω) φοράμε αποσμητικό προκειμένου να μη σιχαθούμε τον εαυτό μας και να μη κάνουμε τους γύρω μας να λιποθυμήσουν.

Αλλά αν ωστόσο έχεις προσέξει πως το σπρέι ή το roll-on που φοράς δεν αποδίδει και πολύ καλά σε αυτό τον καυτό καιρό, ίσως το χρησιμοποιείς λάθος.

Σύμφωνα με τη Δρ Dawn Harper, ο οποίος εμφανίστηκε στην εκπομπή Embarrasing Bodiew και μίλησε και στην εφημερίδα Sun, το να φοράμε αποσμητικό το πρωί μετά από το ντους δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάζουμε αποσμητικό το βράδυ, αντί για το πρωί.

Όπως εξήγησε βάζοντας αποσμητικό το βράδυ, του επιτρέπεις να στεγνώσει εντελώς και έτσι να αποτρέψει τις μασχάλες να διαχύνουν στο χώρο αυτή την όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά.

Η ρουτίνα ωστόσο που πρέπει να ακολουθήσουμε δε σταματά εδώ. Η Dawn προτείνει πως μόλις ξυπνήσεις, πρέπει να πλύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα και να σιγουρευτείς ότι οι μασχάλες σου είναι εντελώς στεγνές (πράγμα που εδώ που τα λέμε είναι κομματάκι δύσκολο αν έξω βαράει 40 βαθμούς). “Βάλε αποσμητικό και άφησέ το όλη τη νύχτα και το πρωί καθάρισε την περιοχή με σαπούνι και νερό. Πρέπει να αφήσεις το αποσμητικό σου να στεγνώσει τελείως. Χρησιμοποίησε πιστολάκι με κρύο αέρα αν χρειαστείς”. Επιπλέον, η Dawn συμβουλεύει να μη βάζουμε από πάνω και άλλο αποσμητικό το πρωί. Δεδομένου ότι υπάρχει ο “κίνδυνος” να το βάλουμε σε υγρό δέρμα μετά από το ντους.

Μερικές ακόμα συμβουλές που έδωσε είναι να φοράμε καθαρά ρούχα κάθε μέρα και να είμαστε σίγουροι πως τα ρούχα μας αφήνουν το δέρμα να αναπνέουν. Επίλεξε οργανικά υφάσματα αντί για συνθετικά. Ακόμα απόφυγε τα καυτερά φαγητά που προκαλούν μεγαλύτερη εφίδρωση.

Και αν δεν ξέρεις ποιο cruelty free, φυσικό αποσμητικό να χρησιμοποιήσεις, σου έχω φτιάξει μια ολόκληρη λίστα.

 

Φωτογραφίες: @lavanilalabs