Την επόμενη φορά που θα πας να πάρεις υλικά για να φτιάξεις κάποιο πράσινο χυμό στο σπίτι, πάρε και σέλερι. Αυτό το λαχανικό έχει θεραπευτικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα, βοηθά στο να καθαρίσει το αίμα από τις τοξίνες, βοηθά στην πέψη και καταπραϋνει και τυχόν φλεγμονές. Ωστόσο, το ταρατατζούμ πράγμα που κάνει είναι πως βοηθά το παχύ έντερο να ανοικοδομήσει τα δικά του αποθέματα υδροχλωρικού οξέος, το οποίο ενισχύει την πέψη και τη συνολική υγεία των εντέρων.

Τι θα πάθεις αν κάθε μέρα πίνεις χυμό με σέλερι

Καλύτερη πέψη: O χυμός σέλερι μπορεί να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση υδροχλωρικού οξέος στο έντερο, πράγμα το οποίο παίζει καταλυτικό ρόλο στην πλήρη πέψη της τροφής και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Έρευνες επίσης έχουν δείξει πως το σέλερι βελτιώνει την υγεία του ήπατος, γεγονός που μπορεί να αυξήσει μακροπρόθεσμα τις ικανότητες αποτοξίνωσης του σώματός σας.

Αποτοξίνωση ήπατος: Απομακρύνει κακά βακτήρια, μύκητες, βρώμα και ιούς και άλλες τοξίνες που σπιτώνονται στο ήπαρ. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά, που βρίσκονται στο κοτσάνι μπορούν επίσης να έχουν προστατευτική επίδραση.

Κάνει καλό στο νευρικό σύστημα: Έχει μία ηρεμιστική ιδιότητα για το νευρικό μας σύστημα χάρη στην αποτοξινωτική του δράση. Καθαρίζει επίσης το αίμα και αυτό είναι ακόμα κάτι που λειτουργεί ως κάτι καλό για το νευρικό σύστημα.

Είναι αντιφλεγμονώδες: Το σέλερι περιέχει λουτεολίνη, ένα ισχυρό φλαβονοειδές,που σύμφωνα με τελευταίες έρευνες μειώνει τις επιπτώσεις της γήρανσης και της φλεγμονής στη λειτουργία της μνήμης του εγκεφάλου. Η λουτεολίνη βελτιώνει τις νευροψυχολογικές και τις νοητικές λειτουργίες.

Καθαρίζει τον θυρεοειδή: Τα μεταλλικά άλατα που περιέχει το σέλερι μπορεί να βοηθήσουν στη αντιμετώπιση και στον καθαρισμό του σώματος από τον Epstein-Barr ιό, κυρίως στον θυρεοειδή αδένα. Το σέλερι επίσης μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή μερικών σημαντικών ορμονών, που τις χρειάζονται αυτοί που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό.

Κρατά την καρδιά υγιή: Έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση χυμού σέλερι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της πλάκας στις αρτηρίες.