Ο αγαπημένος σταρ αυτού του site, της ιδιοκτήτριάς του και πολλών ακόμα γυναικών και αντρών, ο Leonardo DiCaprio, ο περιβαλλοντιστής και βραβευμένος αυτός ηθοποιός, ο γιατί-δεν-υπάρχει-ένας-σαν-αυτόν εδώ στο Ελλάντα, στηρίζει τη νέα καμπάνια του Bacardi, η οποία στοχεύει στη ρύπανση των ωκεανών από το πλαστικό. H #TheFutureDoesntSuck, όπως ονομάζεται, σκοπό έχει να εξαφανίσει 1 δισ. πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσης από τον πλανήτη μέχρι το 2020.

Η καμπάνια γίνεται σε συνεργασία με το βραβευμένη μη-κερδοσκοπική οργάνωση Lonely Whale, που βοηθά στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, που προστατεύουν τους ωκεανούς. Αμέσως μόλις η Lonely Whale έκανε την ανακοίνωση του project μέσω Instagram, o DiCaprio (ο οποίος και αυτός έχει ιδρύσει οργανισμό που στόχο έχει να προστατεύει το περιβάλλον) έκανε share το post.

“Η δέσμευση των λογαριασμών και των καταναλωτών μας για τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσεως αποτελεί ένα κρίσιμο επόμενο βήμα για την εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης “, δήλωσε ο Rick Wilson, ανώτερος αντιπρόεδρος Εταιρικής Υπευθυνότητας για την Bacardi. “Τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης είναι από τα πιο συσσωρευμένα κομμάτια των σκουπιδιών στους ωκεανούς μας και προτρέπουμε τους καταναλωτές μας να λένε μαζί με την παραγγελία τους “Μη μου βάλετε πλαστικό καλαμάκι, παρακαλώ”, ώστε μαζί να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό”.

Η καμπάνια δεν στοχεύει μόνο στα πλαστικά καλαμάκια. Η Bacardi δεσμεύτηκε να εκτιμήσει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της και να απομακρύνει μη-απαραίτητα, μη-ανακυκλώσιμα πλαστικά απόβλητα μιας χρήσης. Επιπλέον, η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε μια σειρά εταιρικών συνεργασιών, εκδηλώσεων και calls-to-action σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο περιβαλλοντικά θέματα.

Τέτοιες δράσεις θέλουμε από μεγάλες εταιρείες και τέτοιους αστέρες.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @leonardodicaprio