Τρελαίνομαι να μου βάζει κάποιος ένα task και εγώ να χρειάζεται να το βγάλω εις πέρας. Τρελαίνομαι. Αυτή τη φορά αγαπημένη αναγνώστρια μου ζήτησε να της προτείνω κάποια vegan βερνίκια νυχιών και εννοείται πως όχι απλώς της ετοίμασα μία ωραία λίστα, αλλά βρήκα βερνίκια που εκτός από vegan (δεν έχουν μέσα ζωϊκά συστατικά) είναι και cruelty-free (δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα).

Σε περίπτωση που έχεις την απορία τι ζωικό μπορεί να έχει ένα βερνίκι νυχιών, αυτό είναι λέπια ψαριών (για να είναι λαμπερό το χρώμα), ενώ μερικά βερνίκια είναι φτιαγμένα με shellac, που είναι υποπροϊόν ενός εντόμου που λέγεται lac bug (μοιάζει με πασχαλίτσα) και ζει στην Ταϊλάνδη.

Vegan & Cruelty-free Βερνίκια Νυχιών

Zoya

Η αμερικάνικη εταιρεία ZOYA είναι η μοναδική εταιρεία που τα βερνίκια της είναι απαλλαγμένα από 10 τοξικές ουσίες (φορμαλδεϋδη, ρητίνες φορμαλδεϋδης, φθαλικό διβουτυλεστέρα, τολουίνη, καμφορά, TPHP, parabens, ξυλόλιο, ethyl tosylamide και μόλυβδο) και έχουν διάρκεια έως και 12 ημέρες. Ένα από τα αγαπημένα μου για φέτος το καλοκαίρι χρώματα είναι το Virginia, που είναι κόκκινο-κοραλί. Zoya βερνίκια θα βρείτε σε διάφορα beauty salons, όπως για παράδειγμα στο αγαπημένο Kiss Kiss Nails.

Catrice

Ακόμα μία εταιρεία που έχει ανακοινώσει πως είναι cruelty-free και ταυτοχρόνως διαθέτει μια μεγάλη γκάμα vegan προϊόντων (δεν είναι όλα της τα προϊόντα vegan). Το βερνίκι νυχιών της Ultimate Nail Lacquer 106 SUNdra είναι vegan και δεν περιέχει φορμαλδεϋδη, τολουίνη και φθαλικές ενώσεις!

Nyx

Και cruelty-free και επίσης με μία μεγάλη λίστα με vegan προϊόντα. Και σου έχω ακόμα κάτι καλύτερο: Όλα τα βερνίκια νυχιών της Nyx είναι vegan – άρα δεν χρειάζεται να ψάχνεις κωδικούς.  Από τις αγαπημένες μου ωστόσο αποχρώσεις είναι η Aquamarine.

Zao

Χωρίς τοξικά συστατικά και εμπλουτισμένα με οργανικό πυρίτιο (έλαιο μπαμπού), μπορείς να τα χρησιμοποιείς όσο συχνά θέλεις. Ω ναι τα βερνίκια νυχιών της ZAO MakeUp είναι vegan, cruelty-free και gluten free. Είναι φανταστικά, βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και η δική μου προτίμηση είναι το Antic Pink.

Benecos

Τα βερνίκια νυχιών της Benecos έχουν μεγάλη διάρκεια και μεταξένια υφή και δεν περιέχουν φορμαλδεϋδες, τολουόλη, φθαλικά και καμφορά. Διατίθενται σε 16 λαμπερές αποχρώσεις και αυτή που αρέσει σε μένα και έχω να σου προτείνω είναι η Desire

ΒWC

Πρόκειται για βερνίκια νυχιών με φυτικά συστατικά. Είναι φτιαγμένα κατά 85% από φυσικά συστατικά χωρίς σκληρά χημικά. 100% vegan, εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις, έχουν μεγάλη διάρκεια και λάμψη. Είναι ανθεκτικα στην εισροή νερού, βοηθά στην προστασία από σπάσιμο και ξεφλούδισμα. Σε πολλά υπέροχα χρώματα, αλλά με αγαπημένο το Lemon Cloud.

3INA

H 3INA είναι ένα cruelty-free brand, όπου έχει και διάφορα vegan προϊόντα. Το αγαπημένο μου vegan και cruelty-free βερνίκι είναι το ματ βερνίκι Νο 505. Είναι ΤΟ χρώμα του καλοκαιριού.

SO’BiO étic

Τα βερνίκια SO’BiO étic περιέχουν υψηλό ποσοστό φυσικών συστατικών (83%-89%) από σιτάρι, καλαμπόκι, πατάτα, μανιόκα & βαμβάκι, ενώ τα πετροχημικά συστατικά έχουν αντικατασταθεί από φυτικά υποκατάστατα. Επίσης είναι εμπλουτισμένα με καστορέλαιο, χαρίζουν χρώμα που διαρκεί και ταυτόχρονα προστατεύει και φροντίζει τα νύχια. Λατρεμένη απόχρωση η Denim.