Μέχρι τώρα πίστευες πως μόνο το γιαούρτι μπορεί να σε ανακουφίσει από το κάψιμο του ήλιου. Το ίδιο και εγώ. Μέχρι που έμαθα για το μηλόξυδο. Το έψαξα λίγο και όντως ισχύει.

Το να κάνεις ένα μπάνιο με κρύο νερό είναι σούπερ καλό για μία επιδερμίδα που έχει “ταλαιπωρηθεί” από τα πολλά φιλιά του ήλιου. Αν σε αυτό προσθέσεις και ένα φλιτζάνι καλής ποιότητας μηλόξυδο, τότε πραγματικά θα έχεις προσφέρεις στο σώμα σου μία καταπληκτική θεραπεία. Το μηλόξυδο είναι αντιβακτηριδιακό, αντιμικροβιακό, αντιμυκητιακό και γενικά αντί σε οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το όμορφο δέρμα σου. Όλες αυτές του οι ιδιότητες θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να θεραπευτεί και θα σε ανακουφίσει από τη φαγούρα, που έχεις, όταν το κάψιμο αρχίζει και μετατρέπεται σε ξεφλούδισμα.

Μερικά ακόμα πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν και αποτελούν φυσικές θεραπείες είναι η αλόε βέρα, το brahmi oil (μπορείς να το βρεις σε κατάστημα που πουλάει σκευάσματα της ayurveda), έλαια που περιέχουν κουρκουμά.

Το γεγονός βέβαια ότι πλέον ξέρεις τη θεραπεία στο κάψιμο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό. Άλλωστε σου έχω προτείνει και 7 organic αντηλιακά, αλλά και ένα καινούργιο vegan αντηλιακό.

Καλό μας καλοκαίρι.

 

Κεντρική φωτογραφία: @bestezeybel