Η γλυκοπατάτα είναι ένα από τα λίγα λαχανικά που περιέχει βιταμίνη B6, μία βιταμίνη απαραίτητη στην κυκλοφορία της  ομοκυστεϊνης, μίας ουσίας που σχετίζεται με τις καρδιοπάθειες και άλλες  εκφυλιστικές ασθένειες.

Επίσης περιέχει βιταμίνες C και D. Η βιταμίνη C ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα και προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να κάνουν το ύπουλο έργο τους. Αυτές οι βιταμίνες έχουν σημαντικό ρόλο στην καλή ανάπτυξη των οστών, στην πέψη και στο σχηματισμό αιμοσφαιρίων.

Αν θέλεις να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με σίδηρο, μαγνήσιο, βήτα-καροτίνη και κάλιο τότε η γλυκοπατάτα είναι το λαχανικό σου. Το σίδηρο και το μαγνήσιο είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ταυτοχρόνως μειώνούν και το στρες. Το μαγνήσιο από μόνο του ενισχύει την καρδιά και βελτιώνει την παραγωγή το κόκκινων και λευκών αιμοσφαιρίων.

Το σώμα μας μπορεί και μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α, όποτε χρειάζεται! Συγκλονιστικό; Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την όραση, το ανοσοποιητικό και είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Με λίγα λόγια η γλυκοπατάτα είναι υπέροχη. Και εκτός να τη μαγειρέψει και να τη φας μπορείς και να την πιεις σε χυμό.

Για να φτιάξεις χυμό γλυκοπατάτας θα χρειαστείς:

1-2 ωμές γλυκοπατάτες
2 καρότα
1 χίκαμα (θα το βρεις σε κάποιο έθνικ μπακάλικο – ή σε κάποιο ψαγμένο βιολογικό – αλλά και να μην το βρεις δεν πειράζει, μην αγχώνεσαι)
4-6 σελερι
Λίγη κανέλλα

Εκτέλεση: 

Τα βάζεις όλα στο blender ή τον αποχυμωτή, πασπαλίζεις με λίγη κανέλα και έτοιμο.

Στην υγειά σου