Πολλές γυναίκες αισθάνονται άβολα όταν έχουν περίοδο και συνήθως εκείνες τις ημέρες το να κοιμηθείς και να πονάς από τις γνωστές κράμπες είναι κάτι σαν πρόκληση.

Κορίτσια όμως σας έχω ευχάριστα νέα (ταρατατζούμ!) διότι οι γιατροί ισχυρίζονται πως βρήκαν την ιδανική στάση ύπνου που μαλακώνει τον πόνο και σου γλιτώνει ώρες από το να στριφογυρνάς στο κρεβάτι όλο ταλαιπωρία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ένα ποσοστό γυναικολόγων, το να ξαπλώνεις σε εμβρυακή στάση είναι το ιδανικό για να περιορίσεις τους πόνους περιόδου. Ο λόγος είναι πως με αυτή τη στάση αποσυμπιέζονται οι κοιλιακοί μύες.

Οι σκελετικοί μύες γύρω από την κοιλία χαλαρώνουν και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει λιγότερη ένταση και άρα λιγότερες κράμπες και πόνος.

Οι ειδικοί αποκάλυψαν ακόμα και ένα κόλπο για να μην υπάρχει διαρροή της νύχτα και αυτό δεν είναι άλλο από το να πιέζεις τα πόδια μεταξύ τους (σπουδαία ανακάλυψη..). Υπάρχει ακόμα και κάτι άλλο, ωστόσο, που μπορείς να κάνεις και αυτό είναι να αποφεύγεις να κοιμάσαι μπρούμυτα, γιατί πιέζεται η μήτρα και έτσι κατεβαίνει περισσότερο αίμα.

Φρόντιζε, επίσης, πριν πέσεις για ύπνο να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με λεβάντα. Και πάντα υπάρχει και η παλιά καλή λύση, το να βάλεις μία ζεστή κομπρέσα στην περιοχή της κοιλιάς και να κάνεις μαλακό μασάζ.