Το Cowspiracy βγήκε το 2014 και ήταν μία συλλογική προσπάθεια των σκηνοθετών Keegan Kuhn και Kip Anderson, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το ντοκιμαντέρ What The Health. Αν δεν το γνωρίζεις, το Cowspiracy δείχνει το αρνητικό αντίκτυπο που έχει η κτηνοτροφία και όταν κυκλοφόρησε δημιούργησε μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με το πώς η βιομηχανική κτηνοτροφία έχει συμβάλει στην κλιματική αλλαγή, στην αποψίλωση των δασών και στη σπατάλη του νερού.

Το ντοκιμαντέρ έγινε γνωστό γιατί προβλήθηκε στο Netflix. Και ακριβώς εδώ είναι που μπαίνει το όνομα του Leonardo DiCaprio στο τραπέζι.

Ο βραβευμένος ηθοποιός, παραγωγός και “προστάτης” του περιβάλλοντος (φουλ ευαισθητοποιημένος με θέματα που αφορούν την οικολογία) ενθουσιάστηκε από την πρώτη στιγμή με το Cowspiracy και ζήτησε μία προβολή – κάτι που οι σκηνοθέτες θεώρησαν πλάκα και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

H συνεργάτιδα του DiCaprio, Jennifer Davidson παραδέχθηκε πως όντως ο ηθοποιός από τη στιγμή που το είδε έπαθε εμμονή και ήταν το μοναδικό πράγμα για το οποίο μιλούσε. Ήταν λοιπόν αυτός που το πήγε στο Netflix και είπε στα μεγάλα κεφάλια του δικτύου πως το Cowspiracy πρέπει να γίνει διάσημο και να το δει η μάζα.

Σύμφωνα με τον Kuhn “Το να έχουμε τον Leonardo DiCaprio executive producer ήταν απλά απίστευτο. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάποιον καλύτερο”.

 

Κεντρική φωτογραφία: @LeonardoDiCaprio