Αν δουλεύεις στα βόρεια προάστια και κάθε μέρα γύρω στη μία το μεσημέρι αυτό το αναπάντεχο ερώτημα “ωραία και τι τρώμε σήμερα”, πεταχτεί σαν pop up διαφήμιση μέσα στο μυαλό σου, σου έχω ένα ευχάριστο νέο. Ξέρω εγώ τι θα παραγγείλεις να φας. Η λέξη είναι μία: Wema.

Wema, όπως με πληροφόρησε η Αντελίνα Δραγούνη, η οποία είναι και ιδιοκτήτρια του, είναι μία απλή λέξη που προέρχεται από τα Σουαχίλι, την αρχέγονη γλώσσα των λαών της ανατολικής Αφρικής. Η λέξη wema εμπεριέχει τις έννοιες του καλού και της αρετής, αφού όσοι ζουν με wema είναι ευγενείς και ταγμένοι στο να κάνουν το καλό κάθε μέρα. Κάτι σαν το share the bliss, το δικό μας, εδώ στο Lady Papaya.

Και που λες βρέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με τη Madame Ginger και τον Άλεξ Κάβδα να δοκιμάζουμε το μενού του Wema, με την Αντελίνα να μας μιλάει για την αγάπη της για το υγιεινό φαγητό και τις ευχάριστες περιπέτειές της για την αναζήτηση της σωστής πρώτης ύλης, και πραγματικά δεν έβγαλα ούτε λέξη. Όχι γιατί η Αντελίνα είχε πολλά και ενδιαφέροντα να μας πει, αλλά γιατί το φαγητό που δοκίμασα ήταν καταπληκτικό.

Θα σου μιλήσω για το πιάτο, το οποίο και δοκίμασα και ήταν το The Veggie Buddha Bowl, το οποίο είχε βιολογική κινόα, βιολογικό κεχρί, βιολογικά μανιτάρια πλευρώτους, γλυκοπατάτα, αβοκάντο, βιολογικά μωβ φασόλια και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης (πραγματικά αυτή σάλτσα είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στους γευστικούς μου κάλυκες το τελευταίο διάστημα). Σου το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Όπως επίσης ανεπιφύλακτα σου προτείνω να καλομάθεις σήμερα τον εαυτό σου και να παραγγείλεις να φας το επικότερο raw carrot cheesecake, που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου. Χωρίς υπερβολές υπάρχουν ακόμα στιγμές που το σκέφτομαι.

Ε ναι, λοιπόν, το delivery menu του Wema και ειδικά οι vegan επιλογές του είναι “Approved by Lady Papaya”.

Βιθυνίας 1 & Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, Νέα Ιωνία
2102774896 και 2102774899
Online Menu
Facebook Page