Όταν αγοράζουμε φρέσκα φρούτα από τη λαϊκή αγορά το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε, κυρίως τώρα το καλοκαίρι είναι πως για να τα διατηρήσουμε φρέσκα και δροσερά πρέπει να τα βάλουμε στο ψυγείο. Δεν ισχύει όμως για τα πάντα. Μερικά φρούτα μπορεί να χάσουν τη γεύση, το χρώμα τους ή ακόμα και την υφή τους εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύσετε εκτός ψυγείου.

Καρπούζι και Πεπόνι

Όσο και να σου αρέσει το δροσερό καρπούζι, το να το βάζεις στο ψυγείο το κάνεις να χάνει τη γεύση του. Όπως και με το πεπόνι συμβαίνει το ίδιο. Υπάρχει επίσης έρευνα που προτείνει να διατηρείς αυτά τα δύο φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου γιατί έτσι τα βοηθάς να διατηρήσουν τα αντιοξειδωτικά όσο πιο άθικτα. Μόλις κόψεις ένα πεπόνι, βάλ’ το στο ψυγείο για τρεις έως τέσσερις ημέρες.

Τομάτα

Οι τομάτες στο ψυγείο χάνουν τη γεύση τους, και έχω και άσχημη υφή. Αντί λοιπόν να της βάλεις στο ψυγείο, σκέπασέ τες και βάλ’τες σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος του σπιτιού. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πως να της διατηρήσεις φρέσκες, μπορείς να τσεκάρεις και στη Madame Ginger.

Μήλα

Αν βάλεις τα μήλα στο ψυγείο θα είναι κρύα μεν, άνοστα δε και με περίεργη υφή. Άφησέ τα στη φρουτιέρα σου για μια εβδομάδα και αν δεν τα φας όλα, τότε μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο για να τα διατηρήσεις λίγο περισσότερο.

Αβοκάντο

Για να είναι ένα αβοκάντο κρεμώδες και με τη γεύση την ωραία, πρέπει να τα έχεις σε θερμοκρασία δωματίου. Αλλά αν το κόψεις και φας το μισό, μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο για να διατηρήσεις λίγο τη φρεσκάδα του.

Μπανάνες

Οι μπανάνες μεγαλώνουν σε τροπικά κλίματα, οπότε είναι και αναμενόμενο να μην τους αρέσει το κρύο περιβάλλον. Ο μοναδικός λόγος για να παγώσεις μία μπανάνα είναι για να τη βάλεις σε σμούθι.

Εσπεριδοειδή

Λεμόνια, πορτοκάλια και λάιμς θέλουν τη θερμοκρασία δωματίου. Απλά όπου τα βάλεις μην τα στριμώξεις, γιατί σαπίζουν. Το να βάζεις στο ψυγείο τα εσπεριδοειδή τα αφυδατώνεις και χάνουν το χυμό τους.

Βατόμουρα

Τα φρέσκα βατόμουρα θέλουν θερμοκρασία δωματίου. Οι κρύες θερμοκρασίες τα κάνουν να χάνουν τη φυσική τους γλύκα. Ωστόσο, αν θέλεις να τα έχεις καιρό, βάλ’ τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Ροδάκινα και Βερίκοκα

Αυτά τα φρούτα πρέπει να αφεθούν να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όχι μόνο αυτό ενισχύει τη γεύση του φρούτου, αλλά επιτρέπει επίσης να ωριμάσουν τα φρούτα με φυσικό τρόπο. Μετά την ωρίμανση, όμως, μπορούν να τοποθετηθούν στο ψυγείο για έως και πέντε επιπλέον ημέρες.