Έχω μία πολύ καλή φίλη, την Αφροδίτη, η οποία πιστεύει πως όποιο φυτό και να πάρει στο σπίτι της μαραίνεται. Ε λοιπόν, αυτό το κείμενο είναι για εκείνη και όλους όσους αισθάνονται σαν την Αφροδίτη. Δεν είναι θέμα γκαντεμιάς, οπότε σταματήστε να τραγουδάτε “ό,τι αγαπάω εγώ, πεθαίνει”. Τρία πράγματα μπορούν να συμβαίνουν: ή τα ποτίζεις πολύ, ή δεν τα ποτίζεις πολύ ή τα αφήνεις εκτεθειμένα στον ελληνικό ήλιο.

Για όλες τις Αφροδίτες αυτού του κόσμου έχω να προτείνω 10 ανθεκτικά φυτά, που είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Πιο σκληρά και από τον Μπρους τον Γουίλις.

Σαιντπώλια

Είναι ένα από τα πιο διάσημα φυτά για το σπίτι και ανθίζει πάρα πολλές φορές το χρόνο. Βάλ’ το κάπου φωτεινά, χωρίς όμως να το χτυπάει απευθείας το φως. Έχε στο νου σου πως θέλει καλή αποστράγγιση.

Πεπερόμια


Τα πάει υπέροχα σε συνθήκες υγρασίας, ενώ αντέχει και στο γραφείο, μιας και δεν το ενοχλούν καθόλου οι λάμπες φθορίου.

Τιλάντσια


Μην ανησυχείτε για το τι χώμα θα της βάλεις, η Τιλάντσια μεγαλώνει χωρίς. Απλά τη βάζεις στο νερό για περίπου δύο ή τρεις ώρες, κάθε περίπου 10 ημέρες.

Χλωρόφυτο


Μεγαλώνει πολύ γρήγορα και αναπαράγεται πάρα πολύ εύκολα. Θέλει φως και πότισμα εβδομαδιαίως.

Αλόε


Δεν θέλει απευθείας επαφή με τον ήλιο, ενώ το χρειάζεται ένα καλό πότισμα κάθε μία εβδομάδα ή δύο.

Dragon tree


Δεν θέλει φως (αντέχει σε χαμηλό φωτισμό). Απλά πρόσεχε γιατί είναι τοξικό για γάτες και σκύλους.

Καλαθέα


Λέγεται και παγόνι και η αιτία είναι τα χρώματα του. Δεν θέλει υπερβολικό φως και θέλεις να έχει υγρασία το χώμα του (όχι όμως παπί).

Φίκος, ο ελαστικός


Μπορεί να γίνει ένα υπέροχο δέντρο ο φίκος. Το μόνο που θέλει είναι ένα καλό ξεσκόνισμα στα φύλλα του.

Βρομελιοειδή

Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, αναπαράγεται εύκολα και δεν του αρέσει το κρύο. .

Κοινή κράσουλα


Μέσα στα στρογγυλά φυλλαράκια της κρατάει νερό. Θέλει νεράκι για να αναπτυχθεί και να είναι ενυδατωμένο, αλλά μην το παρακάνεις. Πρόσεξε τις ρηχές ρίζες της, οι οποίες μπορούν εύκολα να σαπίσουν.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @jonnamicoud