Στις 29 Ιουνίου θέλω να σε πάρω μαζί μου στη Μάνη και στο Mani Beach Camping για να ανοίξουμε το σώμα μας και την καρδιά μας. Για τρεις μέρες (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή) σκοπός μας είναι να αποσυμπιεστούμε και να τα περάσουμε όσο πιο φίνα γίνεται. Με ταβάνι μας τον ουρανό και στρώμα μας τη γη. Είμαι τόσο χαρούμενη για το πρώτο μου αυτό κάλεσμα, αλλά πριν σου πω γιατί πρέπει να έρθεις στο Sea & Sun yoga retreat, ας μου επιτρέψεις να σου μιλήσω για την ενασχόλησή μου με τη yoga, η οποία ξεκίνησε από την ανάγκη μου να βρω κάτι που θα με κάνει να νιώθω καλύτερα και να έχω έναν ήρεμο νου, ο οποίος δεν διαταράσσεται από στρεσογόνες σκέψεις. Το 2012 έκανα το πρώτο μου εκπαιδευτικό 200 ωρών στη Hatha Yoga και ολοκλήρωσα ένα κύκλο σεμιναρίων στο Thai Massage, ενώ την επόμενη χρονιά έκανα και το δεύτερο εκπαιδευτικό 500 ωρών. Δάσκαλός μου είναι ο Μιχάλης Φιλίνης, από την Ghyta Yoga School.

Έκτοτε είμαι δασκάλα (και συνεχίζω να είμαι και μαθήτρια) yoga, με μία τάση να κάνω μαθήματα σε χώρους που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μία πρακτική μαζί μου περιλαμβάνει τόσο Hatha Yoga, όσο και Vinyasa, αλλά και Yin. Ενώ ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός μαθήματός μου είναι η απρόσμενη – για τα δεδομένα της yoga – επιλογή μουσικής. Και αφού τελείωσα με το να περιαυτολογώ, ας σου πω τους:

7 πιο σημαντικούς λόγους να έρθεις σε αυτό το yoga retreat στη Μάνη

Θα κάνουμε yoga: H yoga μας κάνει να στεκόμαστε καλύτερα – κοινώς να αποκτήσουμε ορθοσωμία. Ενισχύεει την αίσθηση της ισορροπίας, κάνει το σώμα αλλά και το πνεύμα περισσότερο ελαστικά, μας μαθαίνει να αναπνέουμε ποιοτικά και συνειδητά (άρα ξέχνα τους πονοκεφάλους). Τι άλλο κάνει η yoga; Μας χαλαρώνει, βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση, βελτιώνει την ικανότητα της μνήμης, τονώνει και εξισορροπεί τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, βοηθά στο να λειτουργεί σωστά το πεπτικό σύστημα.

Θα κάνουμε yoga στη φύση: Αν η yoga σε κάνει να αισθάνεσαι μία φορά ωραία, τότε η yoga στη φύση απλά σε απογειώνει. Οι αισθήσεις μας δουλεύουν στο φουλ. Αντιλαμβάνεσαι το άρωμα της φύσης, τη μελωδία της και το μεγαλείο της. Όλα συνεισφέρουν στο να χαλαρώσεις, σαν την ομορφότερη αγκαλιά. Με απλά λόγια γίνεσαι ένα με τη μητέρα Γη και αυτό εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την εμπειρία.

Θα κάνουμε διαλογισμό: Ο διαλογισμός μας βοηθά να βλέπουμε “τη μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων”. Μας κάνει να αισθανόμαστε όχι ένα ξεχωριστό κομμάτι από την ολότητα, αλλά ένα με αυτήν. Μετά από επιστημονικές έρευνες έχει διαπιστωθεί πως ο διαλογισμός προστατεύει τον εγκέφαλο, καταπολεμά το στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και ωφελεί το γαστρεντερικό σύστημα. Το ότι μειώνει το στρες το είπαμε;

Θα φάμε φαγητά που μας κάνουν χαρούμενους: Το μενού του retreat είναι χορτοφαγικό. Mελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nutrition Journal έδειξε ότι μετά από δύο εβδομάδες χορτοφαγικής διατροφής, οι συμμετέχοντες στο “πείραμα” παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στη διάθεσή τους (έναντι των παμφάγων). Οι ερευνητές συνέδεσαν τα ευρήματα με το αραχιδονικό οξύ (ΑΑ), μια ουσία που είναι υψηλότερη στη διατροφή που κάνουν οι παμφάγοι έναντι της χορτοφαγικής διατροφής. Η ΑΑ συνδέεται με αλλαγές στον εγκέφαλο που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεση.

Θα κοιμηθούμε στη φύση: Είτε διαλέξεις να κοιμηθείς σε σκηνή, είτε σε τροχόσπιτο, το θέμα είναι πως θα κοιμηθείς μέσα στη φύση. O χρόνος που περνάς στη φύση μπορεί να κάνει θαύματα για στην υγεία σου, από τη μείωση της πίεσης του αίματος και των ορμονών του στρες μέχρι να σου προκαλέσει αυτό το υπέροχο συναίσθημα του δέους. Έρευνα, όμως που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Biology, έδειξε πως το camping μπορεί να βελτιώσει και τον ύπνο μας, επαναπρογραμματίζοντας το εσωτερικό μας ρολόι και δημιουργώντας έναν φυσικό κύκλο ύπνου.

Θα μας λούσει ο ήλιος: Hello βιταμίνη D! Μία βιταμίνη που παράγεται από την έκθεσή μας στον ήλιο. Αποκλείεται να μην έχεις διαβάσει πως οι ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης D έχουν κάνουν με ααυτοάνοσα νοσήματα, στον αυτισμό, στη νόσο Alzheimer, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στην υπέρταση, στον καρκίνο, στο διαβήτη, στην εγκυμοσύνη, στην ανάπτυξη των παιδιών και σε πολλά άλλα.

Θα γνωρίσουμε νέους ανθρώπους: Όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους εκτός από τη συνηθισμένη ομάδα των φίλων σου, μαθαίνεις νέες ιδέες και έρχεσαι σε επαφή με καινούργια ενδιαφέροντα. Η επαφή με νέους ανθρώπους διευρύνει τους όρίζοντές μας μέσα από μια ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για εξερεύνηση.

Αν θέλεις να κλείσεις θέση και να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το Sea & Sun Yoga Retreat κάνε κλικ εδώ