Όπως είχε ανεβάσει πριν λίγο καιρό στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Jen Gotch, founder και creative leader του πολύ χαρούμενου και επιτυχημένου brand Ban.do: “Η κατάθλιψη δεν είναι τεμπελιά. Η κατάθλιψη υποβόσκει μέσα σε μία νοητική λάσπη, που ζυγίζει 50 κιλά στην πλάτη σου. Δεν απαιτεί ενέργεια για να υπάρξει ή – το σημαντικότερο – δεν απαιτεί καμία βούληση, ούτε για τα πιο απλά πράγματα, όπως να κάνεις ντους, να ανοίξεις τα mail σου, να ξεπακετάρεις μία βαλίτσα, να αλλάξεις μια λάμπα. Η κατάθλιψη δεν είναι μόνο θλίψη, είναι απουσία αποτελεσματικότητας. Απορώ πως σκατά διοικούσα μια εταιρεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Τι θα κάνω τώρα που το βάρος βγαίνει από την πλάτη μου; Αστροναύτης, χειρουργός εγκεφάλου; Κάποιος που ξεπακετάρει τη βαλίτσα του τη νύχτα, όταν επιστρέφει από ένα ταξίδι; Είμαι μία ξένη για τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή, αλλά μία ξένη που με ενδιαφέρει απίστευτα να γνωρίσω. Αλήθεια, από την περασμένη εβδομάδα, ξυπνάω καθημερινά φοβισμένη ότι αυτή η “σούπερ δύναμη” θα πάει μακριά και θα επιστρέψω αμέσως πίσω στη λάσπη. Η κατάθλιψη κάνει τα πράγματα, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, πραγματικά ενοχλητικά! (Ο γιατρός μου το είπε αυτό χθες και γέλασα με το πόσο απλό και αληθινό ήταν)”.

Η Jen είναι από το πιο σημαντικούς ανθρώπους που μπορείς – και σου συνιστώ να ακολουθήσεις – στο instagram. Όχι γιατί φοράει fancy ρούχα και είναι επιτυχημένη και πλούσια, ούτε γιατί φαίνεται να είναι η χαρά της ζωής. Η Jen είναι πραγματική και μέσα από ένα social media app, όπως το instagram, που τα πάντα είναι όμορφα, τέλεια και μελετημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, εκείνη δεν φοβήθηκε να δείξει το χάος της.

https://www.instagram.com/p/BZNEXIwloNP/?taken-by=jengotch

Με αφορμή, λοιπόν, τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες – Anthony Bourdain και Kate Spade – καλό είναι όσοι άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη να μιλήσουν, όπως πολλάκις μίλησε και η Jen, και να ζητήσουν βοήθεια χωρίς να φοβούνται πως θα γίνουν βάρος, θα χαλάσουν την καθημερινότητα μας,θα χαρακτηριστούν από τους άλλους drama queens, θα τσαλακώσουν την εικόνα τους.

Άκου και αυτούς εδώ τους survivors που ξέρουν:

Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο παπάγιες γλυκά μου.

24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία: 1018