Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στα χέρια μου το t-shirt της Pinko, το οποίο είναι από οργανικό, ιταλικό βαμβάκι – ένα χάρμα, δηλαδή – που θέλει να μας παρακινήσει να φυτέψουμε ένα δέντρο προκειμένου να μεγαλώσουμε ένα δάσος, και μαζί με αυτό ήρθαν και μερικά καλούδια της Origins, μίας από τις αγαπημένες μου εταιρίες skincare, που και ενάντια στα πειράματα στα ζώα και μία από τις “εξωσχολικές” της δραστηριότητες είναι να φυτεύει δέντρα (μέχρι στιγμής έχει φυτέψει πάνω από 750.000 δέντρα).

Πώς όμως ένα T-shirt θα σε βοηθήσει να φυτέψεις ένα δέντρο; Η Pinko συνεργάζεται με τη Treedom, το μόνο website στον κόσμο μέσω του οποίου σου δίνεται η δυνατότητα να φυτέψεις ένα δέντρο μόνο με ένα κλικ και να το παρακολουθείς να μεγαλώνει on line. Με την ευκαιρία να σου πω ότι εγώ φύτεψα ένα μάνγκο.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία η Pinko με την Treedom έχει στόχο να δημιουργήσει το δικό της δάσος από 10.000 δέντρα μάνγκο, μακαντάμια, αβοκάντο και αφρικανικής κερασιάς, τα οποία θα φυτευτούν στην Κένυα μέσα στο 2018.

Η πρωτοβουλία δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο μόνο στο φυσικό περιβάλλον, αλλά επίσης θα ωφελήσει τους ανθρώπους που κατοικούν στην περιοχή, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στη φυτεία και παράλληλα να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες με τους καρπούς.

Το δικό μου μπλουζάκι έγραφε πάνω “If you want to grow a forest start with a tree”. Κάτι που παραπέμπει κιόλας και στη φιλοσοφία της Origins.

Αν θέλεις να αποκτήσεις το δικό σου StartWithATree μπλουζάκι , του οποίου όμως τα κενά θα τα γεμίσεις εσύ με τη δική σου κοινωνική υπόσχεση (To…Start With…), και ταυτοχρόνως να συνεισφέρεις στο να πρασινίσουμε τον πλανήτη δεν έχεις παρά να το αγοράσεις από ένα κατάστημα Pinko.