Το κάνω καιρό τώρα και η αλήθεια είναι πως έχω δει αποτελέσματα στην επιδερμίδα μου. Τι είναι αυτό; Πλένω το πρόσωπό μου δύο φορές την ημέρα. Μία το βράδυ και μία το πρωί. Και παρόλο που μπορεί να έχει τύχει να ακούσεις πως το να το παρακάνεις με το πλύσιμο του προσώπου μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου, τότε να θυμάσαι αυτό τον κανόνα: να πλένεις το πρόσωπό σου μετά από κάθε επίσκεψή σου στο γυμναστήριο ή γενικότερα μετά από κάθε workout και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα να το πλένεις πρωί και βράδυ. Αν έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα πάλι να το πλένεις, αλλά πρόσεχε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να είναι soap-free και να μην περιέχουν σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ (και όχι δεν χρειάζεται να κάνεις συχνά scrub).

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, πρέπει να πλένουμε το πρόσωπά μας δύο φορές την ημέρα. Μία το βράδυ για να αφαιρέσουμε το make-up και τη σκόνη και μία το πρωί όταν ξυπνάμε για να αφαιρέσουμε τη βρωμιά και τα βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί στην επιδερμίδα μας καθώς κοιμόμαστε.

Πλύσιμο του προσώπου και Π.Μ και Μ.Μ.

Ακόμα και αν δεν φοράμε make-up είναι απαραίτητο να πλένουμε το βράδυ το πρόσωπό μας, διότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, λιπαρότητα και ιδρώτας συσσωρεύονται στο δέρμα, ενώ είμαστε εκτεθειμένοι στο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι η βρωμιά και η ρύπανση δημιουργούν ένα εξωτερικό στρώμα στο δέρμα μας. Αν δεν πλένουμε το πρόσωπό μας και κοιμόμαστε έτσι μπορεί να προκαλέσουμε ερεθισμό στην επιδερμίδας μας, φλεγμονή και ακμή.

Καλό είναι το βράδυ να πλένουμε το πρόσωπό μας και με κάποιο gel και στη συνέχεια να χρησιμοποιούμε ένα ειδικό νεράκι καθαρισμού ή γαλάκτωμα. Για να είμαστε σίγουρες πως έχεις καθαριστεί πλήρως το πρόσωπό μας πρέπει το βαμβάκι μας να μην βγάζει

Εξίσου σημαντικό είναι και το πρωινό πλύσιμο του προσώπου. Καταρχήν υπάρχουν μικρόβια στη μαξιλαροθήκη, αλλά ακόμα και αν αλλάζεις μαξιλάρια κάθε μέρα ο πρωινός καθαρισμός είναι η καλύτερη πρακτική για μία νέα και φρέσκια επιδερμίδα. Καθώς κοιμόμαστε τα βακτηρίδια από το σάλιο και η λιπαρότητα των μαλλιών μας μεταφέρονται εύκολα στο πρόσωπο και τα μάτια. Ακόμα και ένα γρήγορο ξέβγαλμα το πρωί με κάποιο προϊόν καθαρισμού είναι αρκετό για να φρεσκάρεις το δέρμα σου και να επιτρέψεις την καλύτερη απορρόφηση των άλλων προϊόντων φροντίδας που χρησιμοποιείς.

 

Κεντρική Φωτογραφία: @laina_caltagirone