Εκείνες τις ημέρες που ξυπνάς και όλα σου φαίνονται ανιαρά, που αισθάνεσαι πως έχεις χάσει την πίστη σου σε σένα και έχεις ξεχάσει την αξία σου, να θυμάσαι δύο πράγματα: α) είναι οκ να μη νιώθεις καλά (μη κατηγορείς τον εαυτό σου και γι αυτό) και β) μπορείς να γίνεις καλά και να αλλάξεις αυτό το γκρι mindset.

Ο συγκεκριμένος διαλογισμός θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα – τουλάχιστον σε εμένα πετυχαίνει, όπως και στους μαθητές μου, στους οποίους τον έχω δοκιμάσει – και πραγματικά χρειάζεσαι μόνο 5 λεπτά.

Οδηγίες:

Διάλεξε ένα ήσυχο μέρος, χωρίς έντονο φως.

Κάθισε σε μία αναπαυτική για το σώμα σου καθιστή θέση (αυτή μπορεί να είναι οκλαδόν, σε στάση λωτού, σε στάση ήρωα, ακόμα και σε μία καρέκλα).

Πάρε μία εισπνοή και με την εκπνοή κλείσε απαλά τα βλέφαρά σου.

Συγκεντρώσου στην αναπνοή σου. Σε κάθε εισπνοή και σε κάθε εκπνοή. Αναπνέεις χαλαρά, αβίαστα.

Παρατήρησε τους μηρούς και τη λεκάνη σου και άφησέ τα χαλαρώσουν.

Τα καθιστικά σου κόκαλα ακουμπούν το έδαφος και νιώθεις τη σπονδυλική σου στήλη να μακραίνει.

Οι ώμοι σου είναι χαλαροί, οι παλάμες σου ακουμπούν πάνω στους μηρούς σου και οι μύες του προσώπου σου χωρίς καμία ένταση.

Αναπνέεις. Εισπνέεις – Εκπνέεις.

Με την επόμενη εισπνοή νιώθεις ένα φως να ανάβει στο κέντρο του κρανίου σου και να κατεβαίνει με την κορύφωση της εισπνοής στο κέντρο του θώρακά σου. Με την εκπνοή αφήνεις αυτό το φως να βγει από μέσα σου και να σε λούσει.

Επαναλαμβάνεις μερικές φορές και κάποια στιγμή καθώς θα νιώθεις με την εισπνοή το φως να φωτίζει την καρδιά σου, λες από μέσα σου το mantra “Είμαι φως”. Και εκπνέεις αφήνοντας το φως να σε λούσει.

Επαναλαμβάνεις για μερικά λεπτά (όσα θέλεις) και μετά αντί για το mantra “είμαι φως”, λες το mantra “είμαι αγάπη”. Με την εκπνοή αφήνεις την αγάπη αυτή να σε τυλίξει σαν ένα διάφανο πέπλο.

Επαναλαμβάνεις όσες φορές θέλεις και όταν είσαι έτοιμη ανοίγεις χαλαρά τα βλέφαρά σου.

Καλωσήρθες

 

Φωτογραφία: Pasha Koroviev