Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ξυπνήσει το πρωί και αισθάνομαι σαν να με έχουν πλακώσει δύο Σούμο. Που το ενα πόδι πηγαίνει μπροστά και το άλλο το σκέφτεται αν θα ακολουθήσει. Κάπως έτσι ξύπνησα και προχθές που είχα κοιμηθεί ένα γεμάτο οχτάωρο και κάτι παραπάνω. Και νομίζω, εδώ που τα λέμε, πως δεν είμαι η μόνη. Εκτός από το να πιεις έναν καφέ (στην περίπτωση τη δική μου, προτιμώ το matcha), υπάρχουν αρκετοί τρόποι να βελτιώσεις την πρωινή σου εκκίνηση και να πιάσεις τη μέρα από τα κοτσιδάκια της. Σίγουρα ένας από αυτούς είναι να τρως ένα πρωινό που χρειάζεται ο οργανισμός σου, αλλά θα σου πρότεινα και κάτι ακόμα: μία εύκολη πρωινή ρουτίνα με στάσεις της yoga για ενέργεια. Θα ανοίξεις και θα ενεργοποιηθείς αλήθεια.

Δεν χρειάζεσαι μεγάλο χώρο. Μπορείς να τις κάνεις ακόμα και μπροστά από το κρεβάτι σου.

5 στάσεις της yoga για ενέργεια για να κάνεις το πρωί

Στάση της γάτας 

Με αυτή τη στάση θα φέρεις την ελαστικότητα στη σπονδυλική σου στήλη. Θα νιώσεις τους σπονδύλους σου να ανοίγουν και να γίνονται αυτό που λέω εγώ “πιο jucy”.

Κάτω σκύλος 

Αυτή η βασική στάση της yoga, αν γίνει σωστά, ενεργοποιεί όλο το σώμα, βοηθά στο να μακρύνει η σπονδυλική στήλη, ανοίγουν οι ώμοι, μακραίνουν οι ιγνυακοί τένοντες και οι γάμπες.

Cobra 

Πρόκειται για μία υπερέκταση που ανοίγει το στήθος και δουλεύει τους ραχιαίους.

Μικρή Γέφυρα

Σπονδυλική στήλη, αυχένας, γλουτοί, ώμοι θώρακας, όλα ενεργοποιούνται με αυτή τη στάση

Καθιστή στροφή κορμού

Οι στροφές κορμού βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Επίσης, η συγκεκριμένη στροφή κάνει στρετς σε γλουτούς, λαιμό, σπονδυλική στήλη.