Τρως γρήγορα; Μιλάς γρήγορα; Σκέφτεσαι γρήγορα; Περπατάς γρήγορα; Κάνεις σεξ γρήγορα; Κάνεις σχέσεις γρήγορα; Διαβάζεις βιβλία γρήγορα; Κάνεις γυμναστική γρήγορα; Έλα να το πάρουμε αλλιώς. Χαλάρωσε. Δεν σε κυνηγάει κανείς.

Υπάρχει μία φράση που λέει πως αν θέλεις να πας κάπου γρήγορα, πρέπει να πας αργά. Ένας γρήγορος ρυθμός δεν σημαίνει πάντα πως θα είσαι περισσότερο παραγωγικός και επιτυχημένος. Πολλές φορές μάλιστα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με το να χαλαρώσεις όμως και να πηγαίνεις πιο αργά, να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί και να ενεργήσει και το είσαι περισσότερο mindful, μπορείς να καταφέρεις περισσότερα.

Δεν λέω πως είναι εύκολα. Και εγώ πολλές φορές νιώθω να κυνηγάω το χρόνο, να κυνηγάω deadlines που εγώ η ίδια μου έχω βάλει (και αυτό είναι το χειρότερο), να αγκαλιάζω και να φιλάω γρήγορα τον σύντροφό μου, γιατί έχω και άλλα πράγματα να κάνω.  Η ζωή είναι γρήγορη και μετά πεθαίνεις.

Όμως υπάρχει ελπίδα και λύση.

Αυτή η καταπληκτική και γεμάτη χιούμορ ομιλία του δημοσιογράφου Carl Honore θα σε εμπνεύσει να κατεβάσεις ταχύτητα και να πατήσεις λίγο φρένο στο go-go lifestyle που ζούμε.