Ακόμα και ο πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο, μπορεί να μεταμορφωθεί στο κοριτσάκι από την ταινία “Let the right one in” αν τον πιάσει πονοκέφαλος. Και πώς άλλωστε να γίνει διαφορετικά, όταν το κεφάλι σου πάει να σπάσει και νιώθεις το superzoom “ηλεκτρονική μουσική” του instagram να σου τρυπάει τα μηνίγγια. Η αλήθεια είναι πως η καλύτερη λύση για τις ημικρανίες είναι ένα σκοτεινό δωμάτιο, μία κρύα κομπρέσα και ύπνος. H yoga μπορεί ωστόσο να σε βοηθήσει να προλάβεις τον πονοκέφαλο και την ημικρανία.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, που έγινε στην Ινδία και στην οποία συμμετείχαν 72 ασθενείς με ημικρανίες που έκαναν θεραπευτική yoga για 3 μήνες, έδειξε πως η yoga είναι “φάρμακο” μια και η συχνότητα των πονοκεφάλων τους μειώθηκε αισθητά.

Οι παρακάτω 6 στάσεις της yoga σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Μην αγχώνεσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι λάστιχο για να τις κάνεις. Είναι απλές και ακόμα και για έναν αρχάριο μπορεί να είναι απολαυστικές. Αν χρειάζεσαι κάτι έξτρα, αυτό είναι μία απαλή μάσκα για τα μάτια, γεμάτη με λεβάντα. Η λεβάντα είναι γνωστή για τις ευεργετικές και χαλαρωτικές της ιδιότητες (θυμάσαι το τελευταίο πράγμα που κάνω πριν κοιμηθώ;).

Extended Puppy

Κάτω Σκύλος 

Αν θέλεις σε αυτή τη στάση, μπορείς να βάλεις ένα τουβλάκι για να στηρίζεις το κεφάλι σου.

Όρθια τσιμπίδα 

Έμβρυο 

Καθιστή τσιμπίδα

Αν θέλεις σε αυτή τη στάση, μπορείς να βάλεις ένα τουβλάκι για να στηρίζεις το κεφάλι σου.

Η στάση του πτώματος

 

Φωτογραφία: @aubrymarie