Αν θέλεις να καθαρίσει το μυαλό σου, να χαλαρώσει το σώμα σου και να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου, τότε αυτού του είδους η αναπνοή, η box breathing είναι η ιδανική. Πολλοί λένε πως έτσι είναι σα να κάνεις επαναφορά της αναπνοής σου, ενώ ο τρόπος που γίνεται είναι εύκολος, μαθαίνεται γρήγορα και αποτελεί μία ιδανική και αποτελεσματική λύση για τους ανθρώπους που βιώνουν μία κατάσταση στρες.

Σε περίπτωση που κάνεις μία δουλειά που έχει πολύ άγχος ή έχεις γύρω σου ανθρώπους που είναι ο ορισμός του άγχος, τότε θα σου τη συνιστούσα. Επίσης, αν θέλεις να βρεις πάλι το κέντρο σου ή να συγκεντρωθείς πάλι θα σου τη συνιστούσα.

Πώς το κάνεις το box breathing. Είναι απλό και χρειάζεται μόλις τέσσερα βήματα για να το “κατακτήσεις”. Μπορείς να το κάνεις παντού, ακόμα και στη δουλειά σου ή σε ένα καφέ.

Πριν ξεκινήσεις φρόντισε απλά να κάτσεις κάπου άνετα, να στηρίζεις την πλάτη σου και να ακουμπούν τα πόδια σου στο έδαφος.

Κλείσε τα μάτια σου. Πάρε εισπνοή από τη μύτη μετρώντας μέχρι το τέσσερα, αργά. Νιώσε τον αέρα να μπαίνει στους πνεύμονές σου. Κράτα την αναπνοή σου μετρώντας μέχρι το τέσσερα. Προσπάθησε να μη σφίξει το στόμα ή να κλείσεις τη μύτη σου. Απλά προσπάθησε να μην εισπνεύσεις ή να εκπνεύσεις για 4 δευτερόλεπτα.

Ξεκίνα σιγά-σιγά να εκπνέεις για 4 δευτερόλεπτα.

Επανέλαβε αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον τρεις φορές. Ιδανικά επανέλαβε την όλη διαδικασία για 4 λεπτά ή μέχρι να νιώσεις την ηρεμία να έρχεται.

Αν η τεχνική σου φαίνεται δύσκολη για αρχή, τότε μέτρα μέχρι το τρία αντί για το τέσσερα.

Μόλις κάποιος συνηθίσει αυτή την τεχνική, μπορεί να μετρά μέχρι το πέντε ή το έξι.

Ξεκίνα από τώρα.

Φωτογραφία: @caleyalyssa