Σήμερα ο δρόμος μου με έβγαλε στης Ακρόπολης τα πέριξ και συγκεκριμένα στη πάλαι ποτέ περιοχή των hipsters και πλέον των airbnbιτών, το Κουκάκι. Εκεί στη Φαλήρου, στο νούμερο 40, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος, όπου η ταμπέλα του έχει mint χρώμα και γύρω τις κρέμονται φυτά: Λέγεται Peas.

Ένα μικρό, minimal bistrot, με ένα μεγάλο τραπέζι και δύο αιώρες καθίσματα να κρέμονται από το ψηλό ταβάνι. Πραγματικά κουκλίστικο. Όπως και η κουζίνα του.

Στο μενού του υπάρχουν υπάρχουν διάφορα σπιτικά χορτοφαγικά και ωμοφαγικά καλούδια σε σούπερ οικονομικές τιμές (και μερίδες χορταστικές), ενώ όπως μπορείς να πληροφορηθείς από τον κατάλογο οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι κυρίως βιολογικές, έχεις επιλογές χωρίς γλουτένη και γλυκά χωρίς ζάχαρη, ενώ φτιάχνουν μόνοι τους το δικό τους σεϊτάν και τέμπε ρεβυθιού.

Αυτά που διάλεξα να δοκιμάσω ήταν υπέροχα και μάλλον αυτό το burger με τα λευκά μανιτάρια σβησμένα με σόγιο σως και μείγμα μπαχαρικών θα κάνω καιρό να το ξεπεράσω (και στοίχιζε μόλις 3.80 ευρώ).

Ωραία ήταν και η μπαγκέτα ολικής με καπνιστό τόφου, άλλα και η πολύχρωμη σαλάτα με τέμπε.

Ακόμα όμως και αν δεν έχεις όρεξη για φαγητό, το Peas έχει και φανταστικούς χυμούς και smoothies, που είναι σε εξαιρετικά τέλειες τιμές. Γενικά, όπως κατάλαβες το ερωτεύτηκα το μέρος και ….

Εννοείται πως το Peas είναι «Approved By Lady Papaya».

Φαλήρου 40
210-9218875
Facebook Page