Ο celebrity chef, Jamie Oliver, εγκαινίασε ένα πενταήμερο χορτοφαγικό challenge στα πλαίσια της Εθνικής Χορτοφαγικής Εβδομάδας. Η πρόκληση θα ξεκινήσει στις 14 Μαϊου και στις πέντε αυτές ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτή θα λαμβάνουν κάθε πρωί ένα email με ιδέες για meat-free συνταγή, ενώ θα τους στέλνονται και διάφορα βίντεο για έμπνευση, ενώ μέσω SMS ο Oliver θα τους δίνει συμβουλές.

Το κάθε γεύμα θα περιλαμβάνει πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών τουλάχιστον και θα είναι για δύο άτομα.

“Με αυτό το challenge θέλω να εμπνεύσω τον καθένα – χορτοφάγους και κρεατοφάγους – να αγκαλιάσουν τον υπέροχο κόσμο των λαχανικών, κάθε μέρα! Το να ξέρεις να φτιάχνεις φαγητά με λαχανικά και φρούτα είναι εκπληκτικό. Επίσης, η πρόκληση αυτή σκοπό έχει να συνδέσει ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα σε ένα χορτοφαγικό ταξίδι, όπου θα μοιράζονται συμβουλές και θα ανακαλύπτουν μαζί νέα πράγματα”. δήλωσε με χαρά ο Jamie.

Να πω, ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Oliver συνεργάστηκε με τον Hugh Fearnley-Whittingstall, για το Veg Power, μία νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω αποτελεσματικού μάρκετινγκ. Μπιζέλια Η Peas Please, μια οργάνωση που συγκροτήθηκε από τη WWF, το The Food Foundation, τη Nourish Scotland και το Food Cardiff, ηγούνται τις Veg Power. Σκοπός είναι να «φέρει σε επαφή αγρότες, λιανοπωλητές, αλυσίδες γρήγορου φαγητού και εστιατορίων, εταιρείες εστίασης, μεταποιητές και κυβερνητικά τμήματα με κοινό στόχο να κάνουν στον καθένα πιο εύκολη την κατανάλωση λαχανικών».

Τον Ιανουάριο, ο σεφ διασημότητας προώθησε συνταγές για vegan στο λογαριασμό του στο Twitter, σε σχεδόν επτά εκατομμύρια ανθρώπους, ζητώντας τους να σκεφτούν το Veganuary (ο Ιανουάριος χωρίς κρέας). Αν και στο παρελθόν, ο Oliver έχει δηλώσει ότι οι vegans τον «ενοχλούν», φαίνεται πως κάτι έχει αλλάξει:

Η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών θα σας κάνει καλό. Είναι καλό για το πορτοφόλι σας, καλό για τον πλανήτη και μπορεί να είναι πολύ καλό για την υγεία σας “, δήλωσε ο Oliver.

Thumbs up για αυτή του την κίνηση!