Πέρασες καλά χθες το βράδυ και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Για την ακρίβεια φαίνεται τόσο πολύ, που όλα γύρω σου μοιάζουν ακόμα να γυρίζουν, το κεφάλι σου πάει να σπάσει και το στομάχι σου περνάει ελαφρώς δύσκολα. Η Madame Ginger είχε γράψει πρόσφατα, τι να φας για να νικήσεις αυτό το άτιμο το hangover και τώρα έρχομαι εγώ για να σου πω τι θα πιεις!

Οι λύσεις:

Τζίντζερ

Σε ζεστό νερό βάζεις τζίντζερ και βιολογικό μέλι. Το τζίντζερ μειώνει τα συμπτώματα ναυτίας, καταπραϋνει τον πόνο και βοηθά στη μείωση συμπτωμάτων ενός αναστατωμένου πεπτικού συστήματος.

Ρίζα Kudzu

Η ρίζα αυτή αυξάνει την αιθανάλη, μία οργανική χημική ένωση που βρίσκεται στο αίμα και πιστεύεται πως παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση και τις συνέπειες του hangover. Έτσι, ενώ αν νιώθεις ήδη τα συμπτώματα του hangover ενώ πίνεις, η ρίζα Kudzu θα σε σταματήσει από το να πιεις υπερβολικά. Και αν αναρωτιέσαι τώρα που θα βρεις Kudzu, υπάρχει και σε κάψουλες.

Κουρκουμάς

Μεταβολίζει γρηγορότερα το αλκοόλ. Kαταπραΰνει το στομάχι ανακουφίζοντας τη ναυτία και βοηθά στην εξισορρόπηση της πέψης. Επίσης, είναι το γιατρικό για τον πονοκέφαλο. Δοκίμασε να πιεις είτε κρύο ρόφημα με κουρκουμά, είτε ζεστό.

Αλόε

Ο χυμός της αλόε μπορεί να σε ανακουφίσει εντελώς από τα κακά του χθεσινού πιόματος. Καλύπτει την επένδυση του στομάχου προκειμένου να μειώσει τη φλεγμονή και να εξαλείψει την οξύτητα. Και αν αναρωτιέσαι πού θα βρεις χυμό αλόε βέρα, τότε να σου πω πως έχουμε και χυμό με μαστίχα Χίου!