Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες μας χαϊδεύουν νωχελικά το δέρμα και τώρα είναι η στιγμή που θέλουμε να λάμψουμε και να κάνουμε την επιδερμίδα μας να ανακάμψει από τις ταλαιπωρίες του χειμώνα. Πώς; Με αυτό το υπέροχο, καταπληκτικό, πάρα πολύ ωραίο DIY αγιουρβεδικό καθαριστικό προσώπου το οποίο καθαρίζει σε βάθος και μαλακώνει την επιδερμίδα. Και για όσους γνωρίζουν είναι καλό και για τον τύπο vata και για τον τύπο pitta και για τον τύπο kapha.

Τι θα χρειαστείς 

2 φλιτζ. αλεύρι από αρακά

1 κ.γ. triphala σκόνη

1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη

½ κ.γ. neem σκόνη

½ κ.γ. tulsi σκόνη

¼ κ.γ. ginger σκόνη (* για δέρματα pitta αντικατέστησε το ginger με ¼ κ.γ. σκόνη υβίσκου)

Πώς το φτιάχνεις

Σε ένα μεσαίο μπωλ, ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Για να το αποθηκεύσεις βάλε το μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο βαζάκι και κλείσε το καλά.

Χρήση

Για καθημερινή χρήση, πρώτα πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό. Ενώ είναι το πρόσωπό σου βρεγμένο, πλύνε το χρησιμοποιώντας ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από αυτό το μείγμα (αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια). Ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις λίγο νερό ακόμα, ώστε να  γίνει σαν πάστα. Ξέπλυνε καλά το πρόσωπό σου και σκούπισέ το ταμποναριστά με μία πετσέτα. Άφησε το δέρμα να αναπνεύσει πρώτα για μερικά λεπτά και μετά βάλε το αγαπημένο σου ενυδατικό προϊόν.

Και είσαι έτοιμη να λάμψεις!

Μικρή υποσημείωση: αν έχεις αλλεργίες, δερματικές λοιμώξεις, εξανθήματα ή υπερβολικά ευαίσθητο δέρμα καλύτερα να το αποφύγεις.