Τον φωνάζουν «Άγιο», εξου και “The Saints”, αλλά πιστεύει ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε «άγιοι», γι’ αυτό δεν έβαλε απόστροφο πριν το τελικό “s”. O Νάσος Ρούφος, εμπνευστής του πρωτότυπου project “The Saints” στην Θεσσαλονίκη έχει ως όραμα να βοηθήσει τον άνθρωπο «να ζει αξιοπρεπώς και να βάλει το λιθαράκι ν’ αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο, γιατί όλοι αυτό θέλουμε να κάνουμε τελικά -δεν θέλει ο άνθρωπος να κάνει κακό, οι καταστάσεις τον κάνουν κακό».

Είναι πολλά τα πράγματα που αγκαλιάζει το The Saints project και το “The Saints’ Store” είναι μόνο το πρώτο σκαλοπάτι, που βρήκε την στέγη του στην αρχή της Παύλου Μελά, μια ανάσα από το χαρακτηριστικότερο μνημείο και σημείο αναφοράς της συμπρωτεύουσας -ή αλλιώς, της πρωτεύουσας του φαγητού. Μπαίνοντας στον χώρο του βιολογικού vegan εστιατορίου κανείς, μεταφέρεται σε μια πιο πράσινη πραγματικότητα και βλέπει στην πράξη έναν τρόπο ζωής που έχει στόχο την ευεξία, την οικολογία και τον σεβασμό απέναντι σε όλους και σε όλα.

Τα ξύλινα τραπέζια και τα καθίσματα, σκαλισμένα και δουλεμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια στο χέρι από τους αδερφούς Μητρουλάκη, οι χειροποίητες κολοκύθες αντί για φωτιστικά και ο χώρος για να παίζουν τα παιδιά κάτω απ’ τη σκάλα, σε κάνουν να νιώθεις τόσο όμορφα που δεν θες να φύγεις. Στη μέση του ψηλοτάβανου μαγαζιού, τραβάει τα βλέμματα -και τα σώματα- ο πολυποίκιλος μπουφές με όλες τις γεύσεις και τα αρώματα που μπορεί να φανταστεί κανείς, «για να έχεις την ελευθερία χρόνου και όλες τις επιλογές για να διαμορφώσεις όπως θες εσύ το πιάτο σου. Αυτό που θέλουμε είναι μέσα στους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε να μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου και με ηρεμία να διαλέξεις αυτά που θα φας, γρήγορα, νόστιμα και σπιτικά”.

Διάβασε τη συνέχεια του κειμένου της Αναστασίας Βαϊτσοπούλου για το σούπερ γιάμι “The Saints”, στην Popaganda