Και μισό λεπτό να σου πω και αυτό: Είναι 43 ετών. Ας ανεβάσουμε τώρα όλοι μαζί το σαγόνι μας και ας συνεχίσουμε στα όσα είπε ο διάσημος ηθοποιός και γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο Joaquin Phoenix, που λες, έδωσε μία συνέντευξη στα πλαίσια προώθησης της νέας του ταινίας “You Were Never Really Here”, και μεταξύ άλλων μίλησε για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να απαρνηθεί κάθε ζωικό προϊόν.

Στην ερώτηση, λοιπόν, που του έκανε ο δημοσιογράφος για το πώς μπήκε σε όλη αυτή τη στάση ζωής, ο Phoenix θυμήθηκε τη στιγμή, πριν περίπου 40 χρόνια, όταν μαζί με την οικογένειά του είχαν πάει για ψάρεμα. “Έπιαναν ψάρια και τα έριχναν για να τα αναισθητοποιήσουν στην άκρη του πλοίου. Αντέδρασα πολύ βλέποντάς το. Ένιωσα πως ήταν μεγάλη αδικία. Απλά δεν ήταν για μένα. Ήταν και ο αδερφός μου εκεί, όλα εκτός από τη Summer. Εκείνη δεν είχε γεννηθεί ακόμα”.

“Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Νομίζω ότι με έκανε να χάσω την πίστη μου και να θυμώσω και να φοβηθώ τους ανθρώπους. Νόμιζα πως ήταν μια κατάχρηση εξουσίας κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω πως τότε καταλάβαμε όλοι πως δεν θα ξαναφάμε κρέας ποτέ ξανά. Είπαμε στους γονείς μας: «Γιατί δεν μας είπατε τίποτα;» Είναι εκπληκτικό. Θυμάμαι το πρόσωπο της μαμάς μου, θυμάμαι την κλάμα της. Δεν ήξερε να απαντήσει. Ήταν πολύ προφανές ότι δεν θα ξανατρώγαμε πια κρέας “.

Μετά από λίγο καιρό ο αδερφός του και ο Phoenix έκοψαν και τα γαλακτοκομικά, ενώ η αδερφή του, Summer, γεννήθηκε vegan.

Πρόσφατα ο Phoenix μαζί με τη Rooney Mara συμμετείχαν ως αφηγητές στο νέο (σοκαριστικό) ντοκιμαντέρ “Dominion”, όπου διερευνά τους διάφορους τρόπους με τους οποίους τα ζώα εμπορευματοποιούνται στην Αυστραλία. Eνώ κατά τη διάρκεια του New York Fashion Week συμμετείχε σε anti-wool διαφήμιση, φορώντας ένα κοστούμι από vegan μαλλί του luxury cruelty-free brand Brave GentleMan.