Έχω καταλήξει πως τα Εξάρχεια είναι η καλύτερη περιοχή για να μένει ένας χορτοφάγος (αυστηρός και μη). Και ο λόγος είναι πως σε αυτή τη γειτονιά ένας άνθρωπος με αυτή τη διατροφική συνήθεια και επιλογή, μπορεί να βρει πραγματικά άπειρες νοστιμιές (σε παρακαλώ να μου θυμίσεις να κάνω θέμα για τα ωραία των Εξαρχείων). Πριν περίπου μία εβδομάδα έγραψα για το καταπληκτικό sorbet σοκολάτας του Sorolop, το οποίο Sorolop φέρνει και vegan τσουρεκάκια σκέτη τρέλα, και τώρα θα γράψω για το ΕΠΟΣ που άνοιξε στη Θεμιστοκλέους: το Cookoomela Grill.

Σε αυτό το νέο στέκι κάθε μερακλή καλοφαγά (πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να είσαι μόνο χορτοφάγος ή vegan για να περάσεις μία βόλτα) θα φας – χωρίς καμία υπερβολή – επικολυρικό vegan σουβλάκι και φρέσκες κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες (με τη φλούδα τους).

Οι επιλογές που έχεις είναι τρεις και πίστεψέ με αρκούν: Red με γύρο από μανιτάρια, avocado, vegan μαγιονέζα, sauce ντομάτας και ψιλοκομμένη σαλάτα. Yellow με όλα τα παραπάνω μονάχα που αντί για sauce ντομάτας έχει μουστάρδα. Και Kebab με κεμπάπ από φακές, sauce ντομάτας, σαλάτα και cream cheese από αμύγδαλο. Όλα έχουν μέσα και τις πατάτες λουκούμι, που ανέφερα πιο πάνω, και που μπορείς να τις πάρεις extra και σα μερίδα. Η τιμή για το κάθε ένα είναι μόλις 2,50 ευρώ.

Και σαν μην έφτανα αυτά, μπορείς να διαλέξεις και την πίτα που θέλεις. Καλαμποκιού ή ολικής;

Μέσα σε δύο μέρες έχω φάει τέσσερα σουβλάκια από το Cookoomela και το μόνο που σκέφτομαι είναι πότε θα φάω πάλι. Α ρε Cookoomela Grill τι μου έκανες καλοκαιριάτικο και έχουμε και να βγούμε και στις παραλίες.

Το vegan σουβλάκι του Cookoomela Grill είναι «Approved by Lady Papaya».  

Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια
2111822343
Facebook Page