Και είναι και zero-waste και φέρει και την “υπογραφή” της Lauren Singer, του κοριτσιού που είναι ιέρεια του zero waste κινήματος (δηλαδή παιδιά δεν πετάμε τίποτα στα σκουπίδια) μιας και σε τέσσερα ολόκληρα χρόνια τα απορρίμματα της Singer χωρούσαν μόλις σε ένα βαζάκι

Σε αυτό το video το υπέροχο αυτό κορίτσι από τη Νέα Υόρκη μας δείχνει τη συνταγή για την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιεί. Όπως έχει γράψει και η ίδια στο blog της, Trash is For Tossers, όταν ξεκίνησε να έχει αυτό lifestyle, του τίποτα δεν πάει χαμένο, το πρώτο προϊόν που σταμάτησε να αγοράζει και ξεκίνησε να φτιάχνει μόνη της ήταν η οδοντόκρεμα. Τα υλικά είναι απλά και εύκολα να τα βρεις σε κάθε μαγαζί: baking soda, organic λάδι καρύδας, και organic αιθέρια έλαια, ενώ για να την φτιάξεις χρειάζεσαι μόλις δύο λεπτά.

Οι λόγοι που την οδήγησαν στη δική της homemade οδοντόκρεμα ήταν το σωληνάριο, το οποίο στην ουσία είναι άχρηστο και είναι και σχεδόν αδύνατο να ανακυκλωθεί, αλλά και τα συστατικά. “Θέλω να έχω τον έλεγχο για το τι βάζω στο σώμα μου. Υπάρχουν αρκετές διαμάχες γύρω από τα συστατικά, που περιέχονται σε μία συμβατική οδοντόκρεμα. Δύο, στα οποία θα επικεντρωθώ είναι το triclosan και το λαυρυλοθειικό νάτριο, ενώ η συμβατική οδοντόκρεμα περιέχει και φθόριο, προπυλενογλυκόλη και υδροξείδιο του νατρίου, τα οποία είναι αμφιλεγόμενα επειδή συνδέονται με τον καρκίνο και έναν μακρύ κατάλογο άλλων παθήσεων”.

Μου αρέσει η Lauren, όπως τα λέει και νομίζω πως αρχίζω σοβαρά να σκέφτομαι τον τρόπο ζωής. Μήπως κι εσύ;