Αν είσαι νέα μητέρα/πατέρας…φυτού, τότε ίσως να έχεις μερικές απορίες. Πίστεψέ με σε νιώθω 100% μιας και είμαι κι εγώ. Σου έχω γράψει για την αγάπη που έχω για τα φυτά και για όλα όσα έχω στο σπίτι μου, στα οποία μιλάω, τα χαϊδεύω και τους βάζω και μουσική για να χαλαρώσουν. (Αν κάποια στιγμή μάθετε πως φοράω μία λευκή ρομπίτσα και με έχουν δεμένη, παρακαλώ πολύ να μην απορήσετε). Στο θέμα μας όμως τώρα.

Μιας και αρκετοί είσαστε εσείς που μου στέλνετε απορίες σχετικά με τα φυτά σας, σκέφτηκα πως καλό θα είναι να αρχίζω να τις απαντώ μαζικά. Οπότε ξεκινώ με την πρώτη, η οποία και έχει να κάνει με το κιτρίνισμα των φύλλων.

Αν το φυτό σου έχει κίτρινα φύλλα, αυτό μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό. Μερικά φυτά μπορεί να αποκτούν κίτρινα φύλλα και να τα ρίχνουν και αυτό είναι μέρος της φυσικής τους διαδικασίας. Αν το φυτό σου είναι καινούργιο, τα κίτρινα φύλλα μπορεί να υποδεικνύουν ότι στρεσάρεται. Όπως το διάβασες. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα φυτά μπορεί να αγχωθούν, ειδικά όταν μετακινούνται σε ένα νέο περιβάλλον ή μεταφυτεύονται. Δώσε στο νέο σου “παιδί” περίπου μια εβδομάδα για να συνηθίσει στο νέο του σπίτι. Αν το φυτό σου δεν είναι καινούργιο, αλλά το είχες, τα κίτρινα φύλλα μπορεί να είναι ένα σημάδι πως το έχεις παρακάνει με τη φροντίδα και συγκεκριμένα με το πότισμα. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να σημαίνει πως χρειάζεται περισσότερο νερό από όσο του δίνεις ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Φωτογραφία: @ruby_marylennox