Και όχι από ένα οποιοδήποτε πλαστικό, αλλά αυτό που είχε πεταχτεί στις θάλασσες. Μα δεν είναι τέλειο αυτό το νέο; Προφανώς και αυτό το πλαστικό δεν είναι ένα από τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να ανακυκλώνεις και αυτό η μεγάλη εταιρεία αθλητικών το ξέρει πολύ καλά.

Εκτιμάται πως το 80% των θαλάσσιων υπολειμμάτων αποτελείται από πλαστικό και η Adidas μάλλον έχει βαλθεί να κάνει κάτι γι αυτό. Έτσι μετά από την περσινή τους κίνηση να βγάλουν στην αγορά δύο ζευγάρια παπούτσια Ultraboost, τα UltraBoost X και τη σειρά UltraBoost Uncaged, όπου το κάθε ένα ήταν φτιαγμένο από 11 πλαστικά μπουκάλια (να πως ότι η Adidas έχει ήδη πουλήσει από αυτό 1 εκατομμύριο ζευγάρια), αλλά και την απόφασή τους να αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες με χάρτινες (μία κίνηση που εξάλειψε περίπου 70 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες),  φέτος κάνει κάτι υπέροχο:

Συνεργάζεται με το yoga lifestyle brand, τη Wanderlust και την περιβαλλοντική πρωτοβουλία, Parley for the Oceans, και μαζί βγάζουν μια ολόκληρη σειρά ρούχων και αξεσουάρ yoga φτιαγμένη από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η κολεξιόν αποτελείται από 42 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου crop tops, bomber jackets, κολάν, σορτς και τσάντες γυμναστηρίου, το οποίο το κάθε ένα έχει εμπνευστεί από τη δύναμη της θάλασσας.

Εννοείται πως τα θέλουμε όλα.

Ολόκληρη τη συλλογή μπορείς να τη δεις και να την αγοράσεις εδώ.