Τον έρωτα μου για την Μatcha τον ξέρεις. Μαζί σου έχω μοιραστεί την αξία της αυθεντικής Ιαπωνικής Matcha, ώστε να έχεις στο μέγιστο τις θρεπτικές αξίες της και τι συνέβη στο σώμα μου μετά από ένα μήνα αφότου ξεκίνησα να πίνω αυτό το πράσινο θαύμα, ενώ σου έχω δώσει και την αγαπημένη μου συνταγή για matcha smoothie bowl, το οποίο χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

Μιλώντας μαζί με τους πλέον ειδικούς στην στη ποιοτική Matcha, την πιο δεμένη και φουλ υποστηρικτική ομάδα της @Matcha_Maiden_Greece, μου αποκάλυψαν ένα μυστικό που έφτασε η στιγμή να σου εξομολογηθώ! Ναι, το Matcha Maiden έγινε μάσκα ομορφιάς και δεν μπορείς να φανταστείς πώς ένιωσα το πρόσωπο μου μετά από 15 λεπτά. Μάλιστα δεν το έκανα μόνη μου το πείραμα, είχα και “συνεργό”, την αδερφή μου την Αλεξία. Δεν είναι κάτι κρυφό, στο εξωτερικό έχει γίνει από τις πιο αποτελεσματικές μάσκες ομορφιάς.

Για να ξέρεις κι εσύ, η καλύτερη ποιότητα Matcha παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή Uji-Kyoto της Ιαπωνίας εκεί που η γεωγραφική περιοχή και τα μοναδικά της χαρακτηριστικά προσφέρουν την πιο γευστική matcha σε όλο το κόσμο, δεν το λέω εγώ το λέει όλος ο κόσμος. Έτσι και εγώ δεν χρησιμοποίησα την πιο αναγνωρισμένη και ποιοτική matcha που υπάρχει στην Ελλάδα και από τις καλύτερες στο κόσμο αυτή την Αυθεντική Ιαπωνική matcha ανώτερης ποιότητας της Matcha Maiden, η οποία είναι 100% Organic και πιστοποιημένη από τον παγκόσμιο Ιαπωνικό οργανισμό JAS. Είναι η πιο πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, ενισχύει τον μεταβολισμό, τονώνει το ανοσοποιητικό, προσφέρει ευεξία και συγκέντρωση, αλλά κάνει και κάτι ακόμα: σε κάνει να φαίνεσαι μπουμπούκι.

Οι ίδιες ιδιότητες που κάνουν το Matcha Maiden ευεργετικό όταν το πίνεις, οι ίδιες ιδιότητες το κάνουν και ιδανικό για την επιδερμίδα, όπως η ουσία της επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία βοηθά στη μείωση των φλεγμονών. Τα αντιοξειδωτικά επίσης που περιέχονται στο Matcha Maiden είναι χρήσιμα για τη μείωση της ακμής και την αύξησης της ελαστικότητας του δέρματος. Και αφού τα είχα ακούσει όλα αυτά, σκέφτηκα πως καλή ιδέα θα ήταν να τα δω και από πρώτο χέρι.

H συνταγή για την Matcha Maiden Μάσκα Ομορφιάς

Πάρα πολύ απλή! Χρειάζεται μόλις τρία υλικά:

1 κ.σ. Matcha Maiden
½ κ.γ. λάδι καρύδας
Νερό

Εκτελεση

Ζεσταίνουμε ελάχιστα το λάδι καρύδας (ίσα-ίσα να γίνει λίγο μαλακό) και το ανακατεύουμε με λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε να είναι ούτε πολύ παχύ ούτε πολύ ρευστό (η ποσότητα νερού διαφέρει ανάλογα τη μάρκα λαδιού καρύδας).

Σε ένα μπολ, βάζουμε την πούδρα Matcha Maiden και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το υγρό λαδιού καρύδας και νερού.

Μπορείς να πειραματιστείς στην ποσότητα που θα φτιάξεις, ανάλογα με την μάρκα λαδιού καρύδας που θα προμηθευτείς.

Άπλωσε απαλά σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο και άφησέ τη για 10-15 λεπτά. Αν θέλεις μπορείς να την αφήσεις και περισσότερα λεπτά μιας και είναι 100% φυσική μάσκα.

Ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με άφθονο νερό.

Τι διαπίστωσα

Η επιδερμίδα μου έγινε σούπερ απαλή και φωτεινή, ενώ την επόμενη μέρα είχε μία λάμψη υγείας, όπως τότε που πάω και κάνω καθαρισμό σε δερματολόγο ή αισθητικό. Και όχι δεν αφήνει καθόλου έξτρα λιπαρότητα.

Άνετα θα την ξαναδοκίμαζα!

Φωτογραφίες: Pasha Koroviev