Μερικά πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η πληροφορία υπάρχει, είναι εκεί, και είναι στο χέρι σου αν θέλεις να τη μάθεις και να την αξιοποιήσεις. Ένα νέο πολύ ωραίο βιβλίο, το οποίο ονομάζεται “Food is the Solution“, δείχνει τη σπουδαιότητα που έχουν οι διατροφικές μας επιλογές και μας δίνει 80 νόστιμες plant-based συνταγές για να ξεκινήσουμε τη..λαμπρή μας πορεία.

Ο συγγραφέας και ακτιβιστής Matthew Prescott μας ζητά να κάνουμε ένα μικρό πείραμα: “Φαντάσου έναν κόσμο, στον οποίο όλοι είμαστε πιο υγιείς, όπου ο αέρας είναι καθαρός, τα δάση είναι πυκνά, το νερό είναι καθαρό και τα ζώα ζουν μία υγιή ζωή”. Αν σε περίπτωση αυτό σου μοιάζει μία ουτοπία, τότε ο Prescott θα σου πει πως είναι κάτι, για το οποίο μπορείς να βοηθήσεις να γίνει πραγματικότητα. Πώς; Με το τι βάζεις στο τραπέζι σου.

Το παρακάτω βίντεο σίγουρα θα σε κάνει να καταλάβεις ακόμα καλύτερα, πώς με το φαγητό που επιλέγεις, μπορείς να σώσεις τον πλανήτη.

Στο βιβλίο εκτός από μία μεγάλη γκάμα χορτοφαγικών συνταγών, που πραγματικά θα μπορούσα άνετα να πω ότι είναι το food porn του vegan, θα βρεις και διάφορα infographics, στοιχεία, έρευνες, ακόμα και μερικές εκπληκτικές περιβαλλοντικές φωτογραφίες.

Μερικές από τις συνταγές είναι tacos με jackfruit και ανανά ψητό (η κεντρική φωτογραφία), καπνιστό σεϊτάν κεμπάμπ με sauce από φυστικοβούτυρο, βάφλες με μύρτιλλα.

Ναι, ναι…σάλια τρέχουν!