Το να ιδρώνει ένας μαθητής της yoga είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο. Οπότε αν συμβαίνει και σε εσένα, μην νιώθεις άσχημα γι αυτό. Μπορεί να σου συμβαίνει επειδή προσπαθείς πολύ για να τα καταφέρεις, επειδή μπορεί πολύ απλά να έχει ζέστη, ή επειδή έχεις υπεριδρωσία (η υπεριδρωσία είναι η κατάσταση κατά την οποία ιδρώνουμε περισσότερο από τις φυσιολογικές ανάγκες του οργανισμού για θερμορρύθμιση).

Μπορείς να απολαύσεις την πρακτική σου, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Δοκίμασε τα ειδικά καλτσάκια yoga που υπάρχουν, “παπούτσια” ή γάντια σαν τα παρακάτω:

Nike Studio Wrap 4

Nike Fundamental 2.0

Toesox 

Toesox Γάντια

 

2. Απέφευγε να φοράς κρέμες χεριών ή ποδιών πολλές ώρες πριν πας στο μάθημα yoga. Με το που ζεσταθεί το σώμα, τότε η λιπαρότητα της κρέμας θα βγει ξανά και τα χέρια σου θα γλιστρούν ακόμα περισσότερο.

3. Να πλένεις το στρωματάκι σου συχνά. Μπορεί σε καθημερινή βάση να χρησιμοποιείς το ειδικό σπρέι, που σου έχω προτείνει, αλλά πρέπει να το πλένεις και κανονικά. Να το τρίβεις, δηλαδή, για να φεύγει η λιπαρότητα από τον ιδρώτα σου. Πώς; Γέμισε τον πάτο της μπανιέρας σου με ζεστό νερό, χρησιμοποίησε λίγο υγρό πιάτων, μία κουταλιά σούπας ξύδι για να σκοτώσεις τα μικρόβια και μία κουταλιά ή δύο της σούπας baking soda, που είναι ένα τέλειο καθαριστικό. Τρίψε απαλά, ξέπλυνέ το και άπλωσέ το στον ήλιο. Περίμενε να στεγνώσει τελείως πριν το χρησιμοποιήσεις.

4. Μερικές φορές μία ειδική πετσετούλα που μπαίνει πάνω από το στρωματάκι μπορεί να σώσει την κατάσταση. Υπάρχουν διάφορες πετσετούλες που μπορείς να βρεις, αλλά εμένα αυτή που έκλεψε την καρδιά μου είναι η gradient moon yogitoes yoga towel της Manduka.

 

5. Μπορείς να αγοράσεις ένα στρωματάκι από φελό, σαν αυτό που σου πρότεινα στα yoga mats που θα σε κάνουν να ξεκινήσεις τη yoga από σήμερα.