Το καλό νέο της ημέρας ήρθε στο mail box μου, μόλις χθες και δεν γινόταν να μην το μοιραστώ μαζί σου, μιας και πρόκειται για μία “πράσινη” είδηση:

Το Evian θα παράγει όλες τις πλαστικές φιάλες του από 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό μέχρι το 2025, υιοθετώντας έτσι μια “κυκλική προσέγγιση” ως προς τη χρήση πλαστικού. Μέσα από στενή συνεργασία με το Ίδρυμα «Ellen MacArthur Foundation» (ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2009 με σκοπό να προωθήσει την κυκλική οικονομία και ο οποίος δίνει έμφαση σε 5 βασικούς πυλώνες: γνώση και ανάλυση, επιχείρηση και κυβέρνηση, επιμόρφωση και εκπαίδευση, συστημικές πρωτοβουλίες και επικοινωνία) προκειμένου να διαμορφώσει αυτή την πορεία, το Evian μετακινείται από το γραμμικό στο κυκλικό μοντέλο, όπου όλες οι φιάλες θα παράγονται εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμο πλαστικό (rPET).

Με αυτό τον τρόπο θα γίνει δυνατή η εξέλιξη του πλαστικού από ένα πιθανό απόβλητο σε έναν πολύτιμο πόρο. 

Για να  επιτευχθεί ο στόχος για το 2025, το διάσημο brand συνάπτει συνεργασίες με καινοτόμες εταιρίες τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένης της Loop Industries. H Loop Industries έχει αναπτύξει μια τεχνολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα ενός συνεχόμενου κυκλώματος για ανακύκλωση μεγάλης κλίμακας, μετατρέποντας κάθε είδους πλαστικού απόβλητου PET σε υψηλής ποιότητας πλαστικό.

Όπως δήλωσε και η Patricia Oliva, Global Brand Director του Evian: “Με βάση το πρωτοποριακό του πνεύμα και την μακρόχρονη δέσμευση του για βιωσιμότητα, το Evian πρόκειται να οδηγήσει τη σημαντική αυτή αλλαγή στρατηγικής που θα θέσει το κρίσιμο ζήτημα του πλαστικού. Επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ως παγκόσμιο brand ώστε να λάβουμε ηγετική θέση, να οδηγήσουμε σε συνεργασίες στον κλάδο της βιομηχανίας και όλοι μαζί, να μεταμορφώσουμε την προσέγγιση μας προς το πλαστικό. Δεσμευόμαστε να μετακινήσουμε τη νοοτροπία της σημερινής γενιάς από το “μπορούμε” στο “κάνουμε”.

Ας κρατήσουμε την τελευταία πρόταση της Oliva και ας προχωράμε γενικώς σε πράξεις για έναν πλανήτη γεμάτο υγεία.