Σε περίπτωση που βρεθείς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας να ξέρεις πως τα μάτια σου θα δουν πολλά και ο ουρανίσκος σου θα γευτεί ακόμα περισσότερα. Με μία ματιά στην αρχιτεκτονική των κτιρίων μπορείς να καταλάβεις αρκετά πράγματα για τον πολιτισμό της, ενώ η τοπική και η κλασσική παραδοσιακή κουζίνα σίγουρα θα σε μαγέψει. Και ενώ θα πίστευε κανείς πως είναι δύσκολο να βρει vegan και vegetarian επιλογές στην πόλη του Jamon Iberrico, παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές ωραίες επιλογές, οι οποίες ολοένα και αυξάνονται. Σαν καθίσεις στα τραπέζια τους, όχι μόνο θα βρεις χορτοφαγικά και vegan πιάτα, αλλά και gluten free.

Ποια εστιατόρια θα σε μαγέψουν αν είσαι χορτοφάγος:

La Hummuseria

Βρίσκεται στην πολύ χαρούμενη γειτονιά Chueca και Malasaña. Όπως καταλαβαίνεις εδώ θα φας καταπληκτικό χούμους και υπέροχες γεύσεις λαχανικών με καρυκεύματα που θυμίζουν Μέση Ανατολή.

Rayen Vegano

Πρόκειται για ένα cafe/φούρνο, το οποίο έχει ένα μικρό, αλλά καλό ποιοτικά μενού. Είναι budget friendly και έχει τόσο χορτοφαγικές επιλογές όσο και vegan. Δοκίμασε το spanish style scrambled tofu και το homemade γιαούρτι σόγιας.

Restaurante Viva Burger

Αυτό το μέρος είναι πολύ δημοφιλές στη Μαδρίτη, γιατί έχει τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά burgers. Εκτός από το μενού ιδιαίτερη εντύπωση θα σου κάνει και το ντεκόρ του μαγαζιού.

Al Natural

Τα χορτοφαγικά πιάτα του πραγματικά θα σου μείνουν αξέχαστα. Έτσι λένε όσοι έχουν πάει. Όπως επίσης αξέχαστη θα σου μείνει και η παρουσίασή τους, η οποία είναι αρκετά προχωρημένη. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για τα φαγητά είναι πολύ υψηλής ποιότητας, γεγονός που τα κάνει πεντανόστιμα.

El Restaurante Vegetariano

Αυτό το μικρό cosy bistro cafe άνοιξε πρώτη φορά το 1981 στο κέντρο της Malasana, στη Μαδρίτη . Όλα τα πιάτα είναι σπιτικά φτιαγμένα από φρέσκες και οργανικές τοπικές πρώτες ύλες. Στον κατάλογό του θα βρεις μία μεγάλη λίστα από lact-ovo χορτοφαγικές νοστιμιές, ενώ έχει και έναν μικρό μπουφέ για να φτιάξεις μόνος σου τη σαλάτα σου. Δεν γίνεται να μην περάσεις από εκεί και φυσικά να μη φας επιδόρπιο που λένε πως είναι καταπληκτικά.