Η αλήθεια είναι πως όταν το διάβασα πρώτη φορά, χρειάστηκε να το διαβάσω και δεύτερη για να το εμπεδώσω. Μα να βράσω μπανάνα και λίγη κανέλα και να το πιω πριν πέσω για ύπνο;

Και όμως πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι ένα εξαιρετικό αφέψημα, που θα σε στείλει εύκολα για ύπνο και θα σε βοηθήσει στο να καταπολεμήσεις τις αϋπνίες σου. Ο Dr. Oz, ο διάσημος καρδιοχειρουργός, προτείνει να κόψεις τις άκρες μία βιολογικής μπανάνας και να τη βάλεις μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό (τόσο ώστε να την καλύψεις). Άφησε το νερό να βράσει και αφού βράσει άφησέ το για ακόμα 10 λεπτά. Στράγγιξε το νερό μέσα σε μία κούπα βάλε και λίγη κανέλα αν θέλεις (λίγη, διαφορετικά θα γίνει πικρό) και πιες το αφέψημα λίγο πριν πέσεις για ύπνο (περίπου μία ώρα πριν).

Ακόμα όμως και το βρασμένο φρούτο δεν χρειάζεται να το πετάξεις μπορείς να το φας μαζί με τη φλούδα και πασπαλισμένο με λίγη κανέλα.

Αν, ωστόσο, η κανέλα λειτουργεί σε εσένα διεγερτικά, το Livestrong προτείνει να χρησιμοποιήσεις μοσχοκάρυδο

Γιατί, να βράσεις μία μπανάνα; Σύμφωνα με το Livestrong, αλλά και με τον Dr. Oz, η μπανάνα, η οποία περιέχει 487 milligrams κάλλιο, λειτουργεί ως ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό. Επίσης, έχεις και 37 milligrams μαγνήσιο, το οποίο έχει και αυτό τις ίδιες ιδιότητες.

Ακόμα, οι μπανάνες έχουν το αμινοξύ, τρυπτοφάνη, το οποίο συμμετέχει ως δομικό στοιχείο στη βιοσύνθεση της μελατονίνης, που είναι μία ορμόνη που σχετίζεται άμεσα με τον ύπνο και τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

Όλα αυτά δεν βρίσκονται μόνο στη σάρκα του φρούτο, αλλά και στη φλούδα. Προσοχή όμως: αν το κάνεις να πλύνεις καλά την μπανάνα και επίσης να είναι βιολογική.