Πολλές φορές σκέφτομαι πως όλα αυτά που γράφω και σας προτείνω είναι γιατί θέλω να κάνω τη ζωή σας πιο όμορφη και πιο ποιοτική. Να μοιραστώ πράγματα που μαθαίνω και που αγαπώ μαζί σας. Να σας δώσω τη χαρά μου. Και θέλω να απευθύνομαι σε όλους, όχι μόνο σε αυτούς που μπορούν, γιατί έχουν την οικονομική άνεση να το κάνουν, αλλά και σε όσους βιώνουν δυσκολίες με το πορτοφόλι τους. Όχι μόνο σε αυτούς που χαίρουν άκρας υγείας, αλλά και σε αυτούς που βαδίζουν σε δύσκολα μονοπάτια.

Γι αυτό και μόλις έπεσα σε αυτό το βίντεο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mayo Clinic, σχετικά με την επίδραση του mindfulness σε έναν καρκινοπαθή, θεώρησα πως είναι καλό να το μοιραστώ. Η πρακτική του mindfulness (της επίγνωσης, δηλαδή, του παρόντος και της σύνδεσης με το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω σου) μπορεί να μπουστάρει την ικανότητα του σώματος να θεραπευτεί και φυσικά χαλαρώνει το νου.

Αν πάσχεις ή αν έχεις συγγενικό πρόσωπο ή φίλο που πάσχει, αυτές οι ιδέες για μίνι διαλογισμό είναι πολύ καλές. Και γενικά είναι καλές για όλους όσους νιώθουν το στρες να τους πνίγει.