Όσοι τρώνε τα χιλιόμετρα με το κουτάλι έχουν δώσει στην όμορφη αυτή ισπανική πόλη τον τίτλο “Ciudad del Running” (“η πόλη του running”). H Valencia, η οποία φημίζεται για τα πορτοκάλια της, από το 2014 είναι γνωστή λοιπόν και ως η αγαπημένη πόλη των runners – ένα branding το οποίο της δώθηκε από το ίδρυμα Trinidad Alfonso.

Μία επίσκεψη στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας θα κάνει ακόμα και τον πιο απλο περιπατητή να θέλει να την τρέξει. Το κλίμα της είναι ιδανικό, με ένα αεράκι από την Ιβηρική θάλασσα να τη δροσίζει ακόμα και τους πιο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, ενώ προσφέρεις μία ποικιλία από terrain, οπως παραλίες, λόφους, δρόμους, πάρκα, και όλα αυτά μέσα σε 134,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Και όταν δεν τρέχεις μπορεί πάντα να κάνεις μία υπέροχη ξενάγηση και να δεις την αρχιτεκτονική της. Από το να χαζέψεις στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών μέχρι να πας επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της και στο Ωκεανογραφικό μουσείο.

Σε περίπτωση που ψήθηκες να πας να τρέξεις εκεί, η πόλη προσφέρει δύο-στην-τιμή-του-ενός deal για τον ημιμαραθώνιο της 28ης Οκτωβρίου και το μαραθώνιο και το 10άρι στις 2 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 30 Ιουνίου.