Με το καλοκαίρι να είναι ένα βήμα μακριά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρχίσει να κοιτάζουμε τα γυμνά μας σώματα στον καθρέφτη και να παρατηρούμε τις ατέλειές μας και όλα εκείνα που θα πρέπει να χάσουμε, για να βγούμε με αυτοπεποίθηση στην παραλία.

Από τη μία οι τύψεις για τα όσα έχουμε φάει μέχρι σήμερα (το κρύο ανοίγει την όρεξη) και από την άλλη όλα αυτά τα fit σώματα που βλέπουμε στα social media και η Kayla που σε κάθε scroll down στο Instagram πετιέται μπροστά δείχνοντας πόσα απλό είναι να κάνεις squat, burpees ενώ ταυτοχρόνως διατηρείς την τσαχπινιά σου, είναι λόγοι που μας κάνουν να στεναχωριόμαστε για το βάρος μας.

Πόσο όμως πραγματικά ζυγίζουμε;

Η Jameela Jamil, ηθοποιός της σειράς The Good Place, που προβάλλεται στο NBC, ξεκίνησε ένα νέο λογαριασμό στο Instagram με το όνομα “I Weigh“, που στην ουσία πρόκειται για ένα κίνημα που θέλει να μας υπενθυμίσει πως το βάρος μας δεν μετριέται με τον αριθμό της ζυγαριάς και το νούμερο στα ταμπελάκια των ρούχων μας.

Το όλο αυτό concept ξεκίνησε όταν η Jamil έπεσε πάνω σε μία διαφήμιση στο Instagram με τις αδερφές Kardashian, η οποία σε παρότρυνε να μαντέψεις το βάρος της κάθε μίας. “Τι είναι αυτή η τοξική βλακεία; Έτσι μαθαίνουμε στις γυναίκες να μετράνε την αξία τους. Σε κιλά”, είχε γράψει η ίδια στο story της μετά από αυτή τη διαφήμιση.

Αμέσως μετά, η ηθοποιός μοιράστηκε μία selfie, πάνω στην οποία έγραφε πράγματα για τα οποία αξίζει, συμπεριλαμβανομένου τη δουλειά της, τη σχέση της και την ανεξαρτησία της. “Αγαπώ τον εαυτό μου παρόλο που τα media με έμαθαν να μισώ. Έχω μία αληθινή ζωή. Μιλάω για τα δικαιώματα των γυναικών”.

Το παράδειγμα της Jamil ακολούθησαν και άλλες γυναίκες με το δικό τους “I Weigh” post, το οποίο δεν έχει υποστεί edit.

Κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ ωραίο, διότι η φύση των social media είναι να προβάλλει την τελειότητα και να κάνει focus σε μία αψεγάδιαστη ζωή. Όμως όλα όσα ζούμε δεν έχουν φίλτρο.

Εσύ; Πόσο ζυγίζεις;