Είτε έχεις εξοικειωθεί με τη γυμναστική και την έχεις βάλει στη ζωή σου, είτε είσαι ακόμα αρχάριος, αυτά τα δύο workouts θα σε βοηθήσουν στην προσπάθειά σου να χάσεις αυτά τα κιλά που σε βαραίνουν.

Workout για αρχάριους

Με αυτές τις εύκολες ασκήσεις θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και αυτός θα αρχίσει να δουλεύει. Αλλά για να πετύχει αυτός ο στόχος που έχεις θέσει, χρειάζεται να διατηρείς τα workouts σου μικρά σε διάρκεια και να είναι διαχειρίσιμα. Έτσι, δεν θα παραλήψεις ποτέ κανένα, βρίσκοντας μία κάποια δικαιολογία.

Με αυτό το πρόγραμμα θα γυμνάζεσαι 1 με 3 φορές την ημέρα, αλλά το κάθε workout δεν θα διαρκεί πολύ. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν ιδρώσεις και επίσης δεν χρειάζεσαι κάποιο εξοπλισμό.

Τι περιλαμβάνει

7 λεπτά γρήγορα περπάτημα
7 λεπτά εύκολα lunges και εύκολα push ups
7 λεπτά γρήγορο περπάτημα

Μπορείς να κάνεις αυτή τη γυμναστική παντού. Από το σπίτι μέχρι το γραφείο. Βάλε υπενθύμιση στο κινητό σου, ώστε να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα.

Αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο δύσκολο, αντί για γρήγορο περπάτημα, ανέβα τις σκάλες, κάνε lunges κάθε φορά που θα κατεβαίνεις και push ups στον τοίχο.

Αυτό το πλάνο, όπως καταλαβαίνεις, είναι εύκολο διότι είναι μικρό σε διάρκεια και έτσι μπορείς να το ακολουθήσεις. Και παρόλο που είναι για λίγο, αν το κάνεις σωστά και ευλαβικά τρεις φορές την ημέρα χάνεις 300 με 500 θερμίδες.

Workout για τακτικούς ασκούμενους 

Είναι πραγματικά πάρα πολύ απλό και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να προσθέσεις 30 με 45 λεπτά μίας πιο έντονης και ευχάριστης δραστηριότητας την αντίθετη ώρα απ’ όταν γυμνάζεσαι. Δηλαδή αν γυμνάζεσαι το πρωί, θα προσθέσεις το νέο σου μισάωρο το απόγευμα και το ανάποδο. Μπορείς να δοκιμάσεις το ποδήλατο, το γρήγορο περπάτημα ή το τρέξιμο.

Με αυτό το πλάνο φτιάχνεις αντοχή χωρίς να στρεσάρεις τις αρθρώσεις σου και επίσης καις και θερμίδες.

Και τα δύο workouts βέβαια πρέπει να συνοδεύονται και από σωστή διατροφή. Άσε τη μπουγάτσα για κάποια άλλη φορά.

Κεντρική Φωτογραφία: @Timmie Standridge