Το διάστημα που έχουμε περίοδο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “γυναικείες διακοπές”. Αν και δεν μπορούμε να πούμε πως είναι και οι πιο απολαυστικές της ζωής μας, παρόλα αυτά κατά τη διάρκειά τους γίνεται ένας πολύ καλός καθαρισμός για το σώμα και γι αυτό θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτό με σεβασμό.

Οι πρώτες μέρες αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι έντονες σωματικά, αλλά, ωστόσο, η κίνηση μπορεί να προσφέρει μία κάποια ανακούφιση από τις κράμπες περιόδου και πολλές απαλές και θεραπευτικές στάσεις της yoga, όπως για παράδειγμα αυτή με τα πόδια πάνω στον τοίχο, μπορούν να βοηθήσουν.

 

Οι απόψεις τώρα για το αν επιτρέπεται να κάνουμε ανεστραμμένες στάσεις – αυτές, δηλαδή, με το κεφάλι κάτω, – διίστανται. Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως η ροή του αίματος θα “κολλήσει” αν είσαι ανάποδα ή πως υπάρχουν σωματικές αντενδείξεις. Σύμφωνα με τη διεθνούς φήμης δασκάλα yoga, Kathryn Budig, “ο κύκλος της περιόδου είναι ένα ιερό κομμάτι της γυναικείας φύσης, και όταν κάτι προσπαθεί να βγει προς τα έξω, δεν βγάζει και πολύ νόημα να γυρίζουμε από την άλλη και να το κάνουμε να ρέει ανάποδα. Εγώ προσωπικά συνιστώ να αποφεύγουμε τις ανεστραμμένες στάσεις τις πρώτες ημέρες και να κάνουμε μερικές και για λίγη διάρκεια τις τελευταίες ημέρες. Αλλά να ξέρεις πως τίποτα δεν θα “κολλήσει” και αν αισθάνεσαι καλά με το να είσαι ανάποδα, να το κάνεις”.

Στην ουσία εξαρτάται από το πως αισθάνεται η κάθε γυναίκα. Άκου το σώμα σου. Και αν αυτό σου λέει να ξεκουραστείς, τότε να το κάνεις και να απολαύσεις και εκείνη τη σοκολάτα που θέλεις. Άλλωστε η πρακτική δεν σταματά, σε λίγες μέρες θα επιστρέψεις και πάλι.