Υπάρχουν κάποια comfort foods, τα οποία αναζητώ σχεδόν εμμονικά. Και αυτό γιατί μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια. Τότε, που η γιαγιά μου τα έφτιαχνε και μοσχοβολούσε ολόκληρο το σπίτι και οι μέρες έμοιαζαν με Κυριακές. Ένα από αυτά ήταν και τα γιουβαρλάκια.

Θα μου πεις τώρα “μα καλά είσαι χορτοφάγος και σου λείπουν τα γιουβαρλάκια;”. Μα το γεγονός ότι δεν τρώω κρέας πλέον, δεν έχει να κάνει με τη γεύση – γι μένα τουλάχιστον. Δεν έπαψαν να μου αρέσουν γευστικά αυτά τα φαγητά, απλά συνειδητοποίησα πως έτρωγα πόνο και δεν ήθελα πια να το κάνω αυτό στο σώμα μου. Επίσης, η γαστρονομία, αλλά και η επιστήμη του φαγητού έχουν προχωρήσει τόσο πολύ, που ο άνθρωπος μπορεί να παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά, αλλά και να απολαμβάνει υπέροχες γεύσεις από τα φυτά.

Ας μιλήσω όμως για τα vegan γιουβαρλάκια που έφαγα, στο Λάιμ Bistro, στον Κεραμεικό. Το vegan αυτό μικρό εστιατόριο έχει στο μενού του – μεταξύ άλλων – ένα φαγητό που θυμίζει…πώς να το πω…αγάπη. Τα γιουβαρλάκια είναι από λευκά φασόλια και η σούπα που τα συνοδεύει είναι από ξηρούς καρπούς και άνηθο. Πραγματικά απολαυστικά και σίγουρα χορταστικά. Και η τσαχπινιά που έχουν είναι το λουλουδάκι πάνω τους, το οποίο είναι βρώσιμο και αυτό.

Tα γιουβαρλάκια του Λάιμ Bistro είναι “Approved by Lady Papaya”.

Δεκελέων 23, Κεραμείκος
210 3474423
Facebook Page