Κάποτε τραγουδούσαμε “αρχίζει το ματς – αδειάσαν οι δρόμοι”. Τώρα – και με μεγάλη μου προσωπική χαρά – οι δρόμοι αδειάζουν για να γεμίσουν με δρομείς που είναι έτοιμοι να ιδρώσουν τη φανέλα, να ξεπεράσουν τα όρια τους, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, να ανοίξουν τα πνευμόνια τους και να κάνουν τις ενδορφίνες να χτυπήσουν κόκκινο.

Αύριο είναι μία τέτοια μέρα για την Αθήνα. Έχουμε τον ημιμαραθώνιο. Για εσένα, λοιπόν, που θα τρέξεις (όσο τρέξεις) έχω γράψει κατά καιρούς διάφορα tips που καλό είναι να σου τα ξαναθυμίσω για να έχεις μία ευχάριστη διαδρομή.

Για πριν τον αγώνα

Θέλεις να τρέξεις πιο γρήγορα; Να έχεις μεγαλύτερη ελαστικότητα; Το εύρος της κίνησής σου να είναι μεγαλύτερο; Τότε αυτές οι 5 στάσεις της yoga, οι οποίες είναι πάρα πολύ απλές και δεν χρειάζεται να είσαι yogi για να τις κάνεις – θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ.

Πάντα αναρωτιόμαστε “τι να φάω πριν το αγώνα”. Αυτές οι δύο συμβουλές από τους ειδικούς θα σου λύσουν την απορία.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα

Πολλοί είναι οι δρομείς, οι οποίοι έχουν παραπονεθεί για πόνο στα γόνατά τους. Μία μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Orthopedic and Sports Physical Therapy ήρθε για να ρίξει φως στο τι να κάνεις για να μη στρεσάρεις αυτά τα άτιμα τα γόνατα κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Η απάντηση ίσως και να σε εκπλήξει.

Μα πόσο νερό να πίνεις όταν τρέχεις; Και κάθε πότε; Για όλα υπάρχει απάντηση.

Γιατί να το κάνεις όλο αυτό στον εαυτό σου; Τι ώρα που τρέχεις σίγουρα θα σκέφτεσαι γιατί βασανίζεσαι έτσι. Τα οφέλη όμως από το τρέξιμο είναι τόσα πολλά και μεγάλα, που είμαι σίγουρη πως μόλις τερματίσεις αυτό τον ημιμαραθώνιο, σίγουρα θα ανυπομονείς για τον επόμενο.