Τρεις, διαφορετικοί μεταξύ τους, άνθρωποι μου είχαν μιλήσει για το πιο αυθεντικό και πιο νόστιμο φαλάφελ που μπορεί να φάει κανείς στην Αθήνα, και παρόλο που βρίσκεται σχετικά κοντά στο σπίτι μου δεν είχε τύχει ούτε μία φορά να το φάω. Μέχρι που έγινε. Και από τότε κάθε μέρα σκέφτομαι “αχ και να είχα τώρα ένα φαλάφελ από το Falafel Abo Melad“.

To εν λόγω φαλαφελατζίδικο βρίσκεται στην Πλατεία Βάθης, σε μία ελαφρώς dodgy (που λένε και στο χωριό μου) περιοχή, την οποία ένας τουρίστας ίσως και να έβρισκε ενδιαφέρον χάρη στην ποικιλομορφία των ανθρώπων που κυκλοφορούν εκεί. Προσπερνάμε τα της γειτονιάς και φτάνουμε στο ψητό. Στο Falafel Abo Melad θα φας το αυθεντικότερο αιγυπτιακό φαλάφελ που υπάρχει.

Πήγα, το είδα, το έφαγα (πρώτα με τα μάτια και μετά κανονικά). Τραγανό απ’ έξω, ζουμερό μέσα, με όλα τα σωστά συνοδευτικά, αν πάρεις μερίδα (πιπερίτσες, ταχίνι σως και μία σούπερ καυτερή σως), και με χούμους που κολάζει. Μιλάμε για ένα έπος. Είναι δεδομένο πως αυτή τη στιγμή που σου τα γράφω όλα αυτά κάτι γουργουρίζει μέσα μου.

Και είναι και σούπερ οικονομικό. Τρεις μερίδες με όλα τα συνοδευτικά, τα πιτάκια, τις μελιτζάνες τις τηγανιτές, το χούμους μόνο 15 ευρώ.

Ω ναι, η μερίδα φαλάφελ από το Falafel Abo Melad είναι “Approved By Lady Papaya”. 

Λιοσίων 1, Αθήνα
210 5224880
Facebook Page